clear

zoeken

search

OCLC voegt 30 miljoen records op artikelniveau toe aan Worldcat

21 april 2007


Ze gaan tekeer bij OCLC! Eind maart heeft men daar 30 miljoen records geïndexeerd om deze vervolgens op te nemen in Worldcat (zie ook de zoekwidget in het menu rechts op dit blog).

Dit maakt het mogelijk dat iedereen, waar ook ter wereld nu ook kan nagaan of de plaatselijke bibliotheek in het bezit is van tijdschriftartikelen die zijn opgenomen in de volgende databases:

Het heeft weinig zin om hier op te sommen wat je allemaal kunt vinden in deze bronnen maar ik kan je wel zeggen dat het bijna niet te bevatten is.

Leuk he, de wereld van informatie? In één muisklik 30 miljoen nieuwe mogelijkheden. Laat het je niet moedeloos maken. Bedenk gewoon dat het goed is dat al die bronnen meer en meer geïntegreerd worden aangeboden. Dat is goed voor de vindbaarheid van die enorm lange informatiestaart. Mooi dat we het hebben!

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Vooral de toevoeging van Medline en Eric is super voor een aantal van onze studenten en docenten. Ik ga dit zeker vermelden in de workshop Informatievaardigheden voor pedagogiek docenten die ik over 2 weken ga geven.

    Bedankt voor de tip!

    Daan

  2. Graag gedaan!

    Maak er een mooi en warm verhaal van!

Reageer