clear

zoeken

search

Usability 0.0: het bloed onder je nagels met FeedBlendr

05 maart 2007


Perfect! Ik zit op mijn vrije dag drie uur van mijn tijd te verkwanselen met een hele lange poging 32 rss-feeds samen te voegen tot ÊÊn enkele. Ergernis en doorzettingsvermogen vochten een lange strijd uit, maar de ergernis heeft het uiteindelijk gewonnen. Ik zou het toch ook jammer vinden als ik van frustratie de pc van de tafel zou vegen. En het gekke is: het is volkomen onbelangrijk.

Het begon met het lezen van deze post, over Feedblendr. Met feedblendr kun je dus meerdere rss-feeds samenvoegen tot een unieke. Dat leek me een goede oplossing voor de overbevolking in Netvibes: veel weblogs worden immers niet dagelijks bijgewerkt en die kun je dan net zo goed gecentraliseerd tot je nemen.
Ik begon ermee om 32 feeds van Nederlandse biblioblogs handmatig in te voeren. Dat is sowieso al dom (onnodig veel werk) maar leidde tot de eerste vloek nadat ik een ‘internal server error’ kreeg, juist op het moment dat ik de laatste feed-url ingaf. Ik ging dus een stapje terug en leerde dat alle input weer was verdwenen. Aargh.

Dat zou me niet nog eens gebeuren en ik ging in de weer met Netvibes. Ik publiceerde mijn tabblad ‘biblioblogs’ afzonderlijk in het Ecosystem, abonneerde mij op dat tabblad en exporteerde het geheel vervolgens als een zogenaamd OPML-bestand, omdat daarmee alle feeds in een enkel bestandje worden verenigd. En FeedBlendr claimt zulke bestanden te kunnen importeren. Niets van dat alles. Keer op keer een foutmelding. Daarop besloot ik te kijken of het lag aan een van de feeds binnen de OPML. Tijdrovend en tevergeefs. Nog een paar pogingen. Een mail naar de beheerder van FeedBlendr. Die kreeg ik weer terug: niet af te leveren. Nog een paar pogingen. Ook tevergeefs. Ik werd al een tikje agressief.

Dan maar op zoek naar alternatieven. Gezocht binnen blogs en op het web, op de meest krankzinnige varianten, van ‘OPML to rss converter’ tot ‘RSS-mixer’. Met die laatste term beland je in een geheel nieuwe wereld. Die van de rss-mixers. In hoog tempo aangemeld bij diverse web 2.0-jokers maar ook tevergeefs. Naar het RSS-compendium dan maar? De links via wikipedia?
Ik kon mijn opml-bestand uiteindelijk lezen, omzetten naar html, javascript en mijn telefoon. Er een video van maken, mee dansen, weet ik het wat allemaal.

Maar NIET omzetten naar een enkele feed.

Genoeg zo. Ik heb gevochten als een leeuw. Maar tussen mij en FeedBlendr komt het niet meer goed. Misschien had ik beter een een dagje kunnen wachten om het vervolgens nog eens te proberen. Soms word je maar moe van het jezelf vastbijten in het een of ander….

Biertje?

@

9 Reacties

 1. Fred Zelders schreef:

  Mijn advies: Kijk eens naarmySyndicaat. 🙂

 2. De euforie sloeg al bijna toe want mysyndicaat las de OPML meteen en las inderdaad 32 feeds. Maar als ik daar de xml van toevoeg in netvibes zijn er geen resultaten.
  Als ik de opml valideer is ‘ie ok.

  http://www.mysyndicaat.com/myfeed/feed/zbdigitaal_Biblioblogs%20NL

  Ik zie waarschijnlijk toch iets over het hoofd….

  Maar bedankt voor je tip!

 3. Fred Zelders schreef:

  Misschien dat je even moet wachten (refreshtijd op een uur?) voordat er resultaten komen?

 4. Henk schreef:

  Een andere optie is natuurlijk wat snoeien in je Netvibes. Zo heb ik ook wat overbodige zaken geloosd…

 5. @ Fred:

  Geniaal! Bedankt voor je twee goede tips. Mijn ongeduld was de oorzaak inderdaad. Net was het nog even schrikken want ik kreeg alleen de feeds van biomedlog. Bleek dat ik er nu 450 in een keer had. Van alle blogs de laatste 12 ofzo. Maar nu draait ie! Bedankt.

  @ Henk

  Maar dat is precies wat ik wil doen. Ik haal er regelmatig uit..maar er komen er ook regelmatig bij. Mijn idee achter deze actie is dat ik blogs die niet dagelijks updaten in een enkel blokje ontvang. Daarmee blijf ik toch op de hoogte, terwijl Netvibes een stuk overzichtelijker wordt.
  Ik heb laatst ook weer drie tabbladen kunnen verwijderen door feeds op original signal te nemen.
  Maar die vult dan weer razendsnel. Is ook niet je van het. Dat zijn echter weer feeds die ik altijd maar half lees.

  Het saneerproces is immer in beweging in ieder geval 🙂

 6. @Edwin,

  Heb je ook al eens gekeken naar SuprGlu?

 7. jaap schreef:

  Probeer Pipes.yahoo.com eens.

 8. @ Margreet: die ken ik nog niet nee. De site ligt op het moment van schrijven plat, maar ik zal er nog eens naar kijken.

  @ Jaap: eerlijk gezegd vind ik pipes toch iets te ingewikkeld. Ik heb er wat mee zitten prutsen maar dat was allemaal nogal basaal 🙂

 9. Rob schreef:

  Ja het blijft tobben … maar ik heb het toch maar geprobeerd met Kickrss.
  In mijn Netvibes doet ie het goed, al moet ik de dag van morgen afwachten of ie het ook blijft doen.
  40+ NL biblioblogs …
  http://feed.kickrss.com/biblioblogs/rss
  en het stukje op:
  http://www.robcoers.nl/weblog-artikelen/mega-rss-feed-van-biblioblogs.html

Reageer