clear

zoeken

search

Thuiswerken in CAO?

15 maart 2007


Ik snipper er lustig op los de laatste weken, zo ook vandaag. Om de doodeenvoudige reden dat ik verlofuren heb staan en even niet zo veel zin heb om op de werkvloer te zijn. Gewoon lekker chillen. Dat is goed voor een mens! En sparen is nooit zo mijn stijl. Niet als het gaat om geld, niet als het gaat om uren.
Sparen doe je als het oorlog is.

Gisteren sprak ik hier met een collega over en we waren het er wel over eens dat thuiswerken bijzonder interessant is. Er is veel minder ruis en je bent stukken productiever. Hij opperde dat het misschien een mogelijkheid is om in plaats van de slaapverwekkende 9-5-diensten te werken van 12 tot 9. In de avonduren is het namelijk veel rustiger. Ik antwoordde dat ik er zo voor zou tekenen. Lijkt me perfect. Maar dat kan ik wel op mijn buik schrijven, vermoed ik. Je kunt nu eenmaal niet alles voor elkaar krijgen.

Nu lees ik net een bericht van Thomas in de werkmail (…) waarin hij me attendeert op een nieuwsitem van P & O Actueel: Werkgeversorganisatie VNO-NCW wil het recht op thuiswerken opnemen in de cao. Tegelijkertijd presenteerde TNO Arbeid een onderzoek over de voordelen van thuiswerk voor de werkgever.

Kijk! Dat mag ik graag lezen. Ik stel mezelf wel beschikbaar als proefpersoon. Maken we van de vier uur thuiswerken achtentwintig uur. Dat lijkt me wel wat! Weg van de ruis, hatsikidee!

@

6 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Maar ook op P&O actueel: //tinyurl.com/2k5dgw

    D.

  2. Nu weet ik waarom ik zo graag naar Frankrijk wil 🙂

  3. Marina .... schreef:

    Het is een goed begin. Toch is het mijn ervaring dat een recht (in mijn geval die op deeltijdwerk) zich niet altijd uitbetaalt. De vooroordelen/organisatiecultuur kan flink tegen je werken, waardoor het recht uiteindelijk toch niet – of met een slechte relatie met je werkgever als gevolg – wordt uitbetaald. Het zou leuk zijn als het TNO-rapport ertoe bijdraagt dat organisaties eens wat vaker om hun frame heenkijken!

  4. Henk schreef:

    Thuiswerken zou niks voor mij zijn. Ik mis de discipline denk ik. En ik wil mijn collega’s ook graag zien.

  5. Jan schreef:

    @Edwin: ??? Volgens mij houd jij thuis nooit op met werken:-)

  6. Ik zie het voorlopig nog niet echt gebeuren. Het is ook inderdaad voor iedereen anders. Af en toe zijn contactmomenten IRL wel noodzakelijk

    Maar in mijn geval geldt dat de discipline thuis groter is dan op het werk. Je eigen koffie erbij, een sigaretje, dat soort dingen. Op het werk is het doorlopend telefoon, ondersteuning in de open opstelling, geluid van de schoonmaakdienst, overleg in nabije omgeving, enz.

    Vooralsnog zullen we het er mee moeten doen.

    En Jan…ik kan ook heeeel goed niksen hoor 🙂

Reageer