clear

zoeken

search

150volksvertegenwoordigers.nl vergroot bekendheid leden Tweede Kamer

20 maart 2007


Mijn politiek interesse staat op een bijzonder laag pitje momenteel. Dat heeft tot gevolg dat ik slecht op de hoogte ben van de ontwikkelingen en besluitvorming in de Tweede kamer.
Ik las vorige week ergens over de site 150 volksvertegenwoordigers en toen ik die vanochtend even bekeek werd ik aangenaam verrast door de zoekopties die deze site biedt.

De website meldt:

“Het is ons een grote eer dat u onze site heeft gebruikt om uw kennis over de leden van de Nederlandse Volksvertegenwoordiging te vergroten. Want precies dat ideaal, het vergroten van de bekendheid van de leden van de Tweede Kamer, is de basis voor de totstandkoming van dit project.”

Op de homepage heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt meteen doorklikken op de pasfoto’s van de volksvertegenwoordigers maar je kunt ook een selectie maken door eerst zoekcriteria in te stellen. Je kunt zelfs zoeken op de commissies waar een kamerlid deel van uitmaakt of op het stemgedrag van de persoon in kwestie!
Op veel websites roepen geavanceerde zoekopties zoektopties irritatie op, op 150 volksvertegenwoordigers maken ze de site juist interessanter en aantrekkelijker. Ik sluit niet dat het lage politieke pitje weer een beetje zal oplaaien door deze site.

150 vv verwijst hier en daar naar de website politix.nl. Op die site kun je het stemgedrag van politieke partijen, m.b.t. wetsvoorstellen volgen. Daar kun je dus snel zien of alle toezeggingen uit de verkiezingstijd een beetje worden waargemaakt.

@

1 Reactie

  1. Marina .... schreef:

    erg goed initiatief van onze 150 volksvertegenwoordigers.

Reageer