clear

zoeken

search

Zoek een boek over koek…in de bibliotheek

10 februari 2007


In de bibliotheek hebben we alleen boeken. Probeer daar anno 2007 nog maar eens mee weg te komen…

C is for Cookie!

Altijd leuk, die humor via videosites. Maar waarom worden videosites nu eens niet wat meer benut voor andere, serieuzere toepassingen? Virtuele rondleidingen? Belichten van collecties en diensten? Of, heel zinvol, een gebruikersinstructie voor de catalogus? Visueel doet het altijd beter dan een moeilijk te vinden overzicht van veelgestelde vragen (FAQ) of lappen tekst met een paar onduidelijke plaatjes.
Ik kan het maar niet begrijpen. Hoeveel makkelijker moet het nog worden voordat dit soort tools benut gaan worden?

@

5 Reacties

  1. Henk schreef:

    Cookie Monster is leuk. Wat die filmpjes betreft: de DOK-mannen zijn wel goed bezig. Misschien moeten we hun voorbeeld eens gaan volgen.

  2. Dappere Bas schreef:

    ik ijver al een tijdje om de plattegronden van de bibliotheeklokaties te vervangen met filmpjes. In deze filmpjes loop je even snel door de hele bibliotheek. (je moet toch ergens mee beginnen, die opac komt later nog wel want…) de meeste collega’s zien er helaas niet zo veel in. Het kost te veel tijd, energie, en daat zit toch niemand op te wachten. Volgens mij maakt het je bieb een stukje hipper.

  3. @ Henk:
    Ja, kicken he? Ik ben voor volgen idd. Ze krijgen nog overal toegang ook. Op het kruisvlak van journalistiek en promotie!

    @ Bas:
    Het is niet alleen hip: het werkt ook veel beter. Mensen leren sneller als het wordt voorgedaan. En te veel tijd is ook kolder: het levert juist tijd op. Zo’n filmpje maak je sneller dan een html-pagina en bewerken en uploaden is tegenwoordig ook een fluit van een cent met al die mooie tools binnen handbereik….

    Maar op de langere termijn zal het toch wel een keertje goedkomen?

  4. Daan schreef:

    Cooky monster is lief 🙂

    Je hebt met dit soort zaken ook vaak te maken met rechten nietwaar? Zo wilden mijn collega en ik wat laatst filmpjes van het voorleesontbijt op YouTube zetten (ik had er speciaal een account voor aangemaakt) maar dat mag niet zomaar, je moet dan eerst toestemming hebben van degene die op het filmpje staan. Dat waren nogal wat schoolkinderen en er was geen beginnen aan om dat via de ouders op zo’n korte termijn te regelen.

    Het idee erachter vind ik wel leuk maar ik ga ervan uit dat instellingen ook andere mogelijkheden hebben dan YouTube, via Surf bijvoorbeeld. En vaak zit dat achter een login verscholen, mischien is dat de reden waarom je het nog niet zo vaak tegenkomt?

    Grtz,
    Daan

  5. Bezoekers kun je inderdaad niet zomaar op het web mikken. Collega’s trouwens ook niet.

    Surf biedt uitstekende mogelijkheden maar ook gewoon voor embedding hoor. Als er een login is, kiest een organisatie daar zelf voor. En het gaat juist om het publiek. Met instructies doe je niemand kwaad. Je zou ook een vaste, leuke medewerker dat kunnen laten doen die dan elke week een instructie doet ofzo…

    Afien afijn

Reageer