clear

zoeken

search

Technologisch kaf en koren onderscheiden met Gartner’s Hype Cyclus

09 februari 2007


Technologische ontwikkelingen zijn een belangrijk thema op dit weblog. Er gebeurt echter zo veel tegelijkertijd dat het wel eens lastig is om vast te stellen aan welke ontwikkelingen bibliotheken, of andere organisaties, nu ook daadwerkelijk aandacht zouden moeten besteden of er zelfs in zouden moeten investeren. Er is tenslotte ook altijd zoiets als de waan van de dag.

Nu kan je bij sommige ontwikkelingen op je klompen aanvoelen dat het meer is dan een hype maar hoe ga je nu om met technologie die nog niet zo bekend is maar op de langere termijn van grote invloed kan zijn op je bedrijfsvoering, werkprocessen en positie t.a.v. je klanten?

Een ‘Gartner Hype Cycle’ is een handig hulpmiddel voor het onderscheiden van technologisch kaf en koren.Gisteren las ik zo’n cycle (emerging technologies), die dateert van juli 2006. Een beschrijving laat ik hier achterwege omdat er op Frankwatching een uitstekende post over is te vinden.

Meer informatie:

Je moet natuurlijk wel beseffen dat dit maar een richtlijn is, een verwachting. Gartner kan er best naast zitten in sommige gevallen. Maar het geheel oogt vrij solide en betrouwbaar en is de moeite van het lezen waard in die gevallen waarin twijfel bestaat over het al dan niet inhaken op technologische ontwikkelingen door organisaties.

@

2 Reacties

  1. Ik kom hier via je reactie op een post op Ning, maar deze voorspellingen zijn toch wel uitgekomen, zie Tablet PC's, Location Aware Apps, Mobile Phone Payments.

    Interessante materie. 🙂

    Groeten,
    Patrick

Reageer