clear

zoeken

search

nCleaner: een uiterst effectief schoonmaakprogramma voor je pc

24 februari 2007


Vorig jaar legde ik al eens uit waarom het programma Crap Cleaner zo nuttig is: je ruimt er heel veel tijdelijke en onnodige bestanden mee op die je met de hulpprogramma’s van Windows niet zomaar kunt verwijderen.

Vanavond las ik op Tweakers over een vergelijkbaar programma: nCleaner. Omdat Tweakers beweert dat deze software nog meer doet dan Crap Cleaner heb ik het meteen uitgeprobeerd en ik moet ze helemaal gelijk geven. Het werkt razendsnel en uiterst effectief.

nCleaner is binnen twee minuten geïnstalleerd. Vervolgens kun je tijdelijke en onnodige bestanden verwijderen uit Windows-toepassingen en andere software op je pc. Wat ook heel handig is, is de ingebouwde optie om andere programma’s of meldingen uit te schakelen zoals programma’s die automatisch worden opgestart, of de irritante tekstballonnen van Windows, die melden dat je pc niet optimaal is beveiligd.

Veel mensen ergeren zich aan dat soort zaken maar weten niet hoe ze het uit moeten zetten.
Ook voor hen is nCleaner dus een buitenkans! Je kunt het programma hier rechtstreeks downloaden. Het is gratis.

@

2 Reacties

  1. Remco schreef:

    Als ik zo de commentaren lees bij het artikel op tweakers is een kleine waarschuwing misschien op zijn plaats. Crap cleaner doet zijn werk soms te grondig en rommelt in je register, altijd een risico. Ik ga hem toch eens proberen om mijn bloated windows installatie op te ruimen.

    [promo mode aan] Verder werk ik gewoon lekker verder onder Ubuntu; virusvrij, spywarevrij, rommelvrij. [promo mode uit ;-)]

  2. Je hebt inderdaad ook uitgebreidere opties, waarmee je ‘mogelijk onnodige bestanden’ weggooit. Als je die aanvinkt haalt ie ook helpbestanden en dat soort zaken weg. Het kan zijn dat iemand die nooit leest natuurlijk maar het verdient idd de aanbeveling om alleen de standaardinstellingen over te nemen..
    tenzij je goed weet wat je doet…

Reageer