clear

zoeken

search

Geen tijd om boeken te lezen maar wel je mailbox? Check dan Dailylit!

26 januari 2007


Er zijn veel boeken die ik graag zou willen lezen maar waar ik tot op heden nog nooit aan toe ben gekomen…en voorlopig ook niet zal komen. Het gaat in mijn geval dan voornamelijk om het werk van de grote schrijvers uit de wereldliteratuur. Omdat ik de laatste jaren vooral non-fictie lees kom ik maar niet toe aan grote jongens als Dostojevski en James Joyce.

Waar ik wel dagelijks aan toekom is het leeglezen van mijn mailboxen. Daarom ben ik heel benieuwd of ik de diensten van Dailylit kan waarderen. Het concept van Dailylit is heel eenvoudig: browse door de catalogus, klik op een titel naar keuze en vul je mailadres in, en de frequentie waarmee je nieuwe hoofdstukken wilt ontvangen. Zo worden klassieke werken hoofdstuk voor hoofdstuk naar je mailbox verstuurd. Eenvoudige ideeën zijn vaak het briljantst!

Nu ga ik ook maar meteen voor Crime and Punishment en laat ik in de gmail-account Dante’s Inferno binnenrollen. Dat boek heb ik nu net wel gelezen maar dat vind ik zo mooi. Het eerste hoofstukken ontving ik binnen een minuut. Dat werkt dus uitstekend.

Niet iedereen zal op een dienst als deze zitten te wachten maar ik denk dat ik het zelf wel mooi kan inpassen. Klassiekers als litspam. Mijn zegen heeft het.

En ook dit zou best een leuke dienstverlening kunnen zijn voor een bibliotheek…

@

7 Reacties

 1. Danniëlle schreef:

  Maar echt nieuw is het niet, toch? Ik heb ooit een poging gedaan om De Zienersteen van Kevin Crossley-Holland te lezenvia mijn mailbox. Via Lemniscaat kun je toen (2001 of zo?) alle hoofdstukken via mail ontvangen. Ik vond het helemaal niets, en maar printen en maar printen. Lemniscaat heeft die dienstverlening overigens nog steeds, zie http://www.lemniscaat.nl/ebooks/ebooks.html

  Grtz,
  D.

 2. Kijk, dat wist ik dan weer niet. En printen is natuurlijk uit den boze 🙂

  Trouwens nog twee leuke aanvullingen op ‘meer met wereldliteratuur’:

  de locaties in klassiekers meteen gevisualiseerd zien op kaarten:
  http://googlesystem.blogspot.com/2007/01/mapping-locations-mentioned-in-book.html

  Geinig hoor!

 3. ria schreef:

  Ik ben zelf een tijdje geabonneerd geweest op http:// www. dearreader.com.Een Amerikaanse online bookclub. Een week lang krijg je dan een een stukje uit het begin van een boek in je mailbox, tot ongeveer blz 20. Daarna wordt je geadviseeerd het boek te kopen of te lenen. Ze bieden het hele project ook aan als een turn key service aan bibliotheken.

  Overigens heeft de Britse MLA net onderzocht dat veel mensen wel beweren een bepaald boek gelezen te hebben, maar dat dat even zo vaak klinkklaar gelogen is! Dus als ik jou was zou ik gewoon net doen of je Joyce en Dostojevski allang gelezen hebt.

 4. Ha Ria,

  Dat las ik op je blog inderdaad. Maar ik zou veel te benauwd zijn om door de mand te vallen. Ik weet dat nog goed van mijn mondeling Frans. Wat een drame. Ik had l’etranger helemaal niet gelezen en de samenvatting maar half. Kwam echt niet veel verder dan een “oui oui m’n kneutje” en kreeg dan ook louter een drie omdat ik zo lief lachtte naar de juf.
  Gelukkig trok ik het recht met een goed examen, later dat jaar….

 5. elke schreef:

  Ik heb Moby Dick gelezen met Defective Yeti. Met opgezochte moeilijke woorden, zoals “gudgeon”.
  Dan is zelfs Moby Dick leuk.

 6. Jan * schreef:

  Krijg ik toch visioenen van informatiemedewerkers die stiekem wereldliteratuur zitten te lezen tijdens hun dienst:-)

 7. Lekker bijblijven op hun vakgebied 🙂

Reageer