clear

zoeken

search

Wachten op de Wii, verlangen naar een schemerprinses

27 oktober 2006


Vanochtend heb ik maar weer eens een mail naar een aantal collega’s gestuurd over games. Dit keer heb ik gewezen op een nieuwsbericht van Probiblio en bijbehorend artikel uit de Ode.

En terwijl wij ons nog moeten gaan buigen over de problematiek gebeurt er ondertussen van alles in de wereld van games.

Wat mij betreft is het spannendste nog wel dat Nintendo en Sony straks met een nieuwe console op de markt komen. Ik zie daar beroepsmatig heel veel mogelijkheden in maar ook privΓ© heeft dit gegeven inmiddels mijn volle aandacht.
Eigenlijk had ik consoles als zodanig uit mijn hoofd gezet en was ik aan het nadenken over een uitbreiding voor games op mijn pc, of de aanschaf van een Nintendo DS Lite.

Maar de Nintendo Wii komt in december op de markt en nadat ik van de week een uitzinnige preview las van zowel de console als de te verschijnen titel Zelda Twilight Princess, denk ik dat ik toch weer overstag ga. Als ik even over de schouder meekijk naar de graphics en besturing denk ik dat de nieuwe controller veel minder gek is dan het aanvankelijk lijkt en volgens mij wordt het toch weer een nieuwe standaard.

Voor mensen die geen flauw idee hebben waar ik het over heb als ik spreek over Zelda en de nieuwe besturing:

Een tweedelig overzicht van de geschiedenis van het spel zelda, van de jaren 80 tot nu, op:

Gametrailers A
Gametrailers B

En trailers van de nieuwe Zelda via.

Het spel schijnt groter en mooier te zijn dan ooit. En ingewikkelder natuurlijk want Zelda is behalve springen, vechten, lopen, rijden, vliegen en slingeren vooral ook zoeken. Heel veel zoeken. En puzzelen. Nadenken. Oplossen.

Volgens mij gaat de grote N het weer doen: me helemaal gek maken met dit spel….en waarschijnlijk ook met de console.

Spannend!

@

4 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Nou, wel zekers ga je eraan met dit spel πŸ™‚ En ik ook natuurlijk, te gekke trailers, ik kan niet wachten maar helaas beschikken we niet meer over de vrije tijd ten tijde van Ocarina of Time. Maar des te langer genieten, zullen we maar zeggen. Dat weekend gamen moet er echt van komen, de boyz uit Mokum zijn d’r bij, lekker springen en zwaaien met de Wii.

    Nog bedankt voor het opfrissen van de pc, en vooral voor Firefox… leve de RSS!

    Werkze, de groeten vanuit Mokum

    Jeroen

  2. Dat gaat helemaal goedkomen makkert!

    Ik vind het trouwens cool dat jij ook aan firefox en rss bent gegaan. Kan jij het goede woord verspreiden in de supermarktwereld. Zag trouwens dat Jumbo tweede beste winkel was na IKEA Daar moet je wat aan gaan doen, Dirk πŸ™‚

    Laters paters

    Ed

  3. Anoniem schreef:

    Tja, maar plaats 19 is ook niet verkeerd lijkt mij, je kan niet de leukste en de goedkoopste zijn, maar we doen ons best.
    We laten wel mooi wat grote winkels achter ons, waar ik toch met heel wat plezier rond loop πŸ™‚

    Nu nog een Dirkie op Walcheren, leuk voor laterz.

    Dat RSS promoten gaat prima, al bij 2 mensen firefox geinstalleerd via jou site. Nu jij nog aan de DS-Lite, of ben je gewoon bang voor de tegenstand? πŸ˜‰

    Mzzl,

    Jeroen

  4. Ik kan je hebben kiddo, en rij je helemaal zoek, al was het met die dikke bowser tegen toad πŸ™‚

    En bedankt voor het installeren via hier. daar krijg op termijn nog eens geld voor van Google πŸ™‚

Reageer