clear

zoeken

search

Handige sites en software week 40, 2006

05 oktober 2006


Er komt veel voorbij in de feeds en in de mail deze week. Het is een kwestie van kiezen. Voor wat betreft tools en websites een kleine selectie:

  1. Competitious. Ziet er fraai uit en is bedoeld om ‘concurrerende’ sites in de smiezen te houden. Ik heb er even kort naar gekeken en het werkt allemaal uitstekend. Beetje jammer dat ik zelf veel te klein ben voor Alexa, maar dit is wel een programma waar je je voordeel mee kunt doen.
    Via Techcrunch.

  2. Nog veel fraaier is SlideShare. Daar ben ik van onder de indruk! De “youtube voor powerpoints”. Je uploadt je powerpoint (max. 20Mb) en je krijgt een hele mooie interface, die je met een embed-code zo kunt integreren in je blog of website. Ultra! Hier een voorbeeldje van de Kirriemuir-powerpoint. Je kunt vanzelfspreken ook taggen en meer van dat fraais.Via Frankwatching.
  3. Als de raven. De afbeeldingen op dit blog komen uit allerlei bronnen, waarbij ik het vaak niet zo nauw neem met bronvermeldingen of rechten. Dat is niet zo netjes natuurlijk maar het ontbreekt me nogal eens aan de tijd om rustig alles uit te zoeken. Nu zijn er zat sites die werken met Creative Commons en in die zin is yotophoto erg handig. Een zoekmachine voor rechtenvrije afbeeldingen.
    Via MIMblog.

  4. The Wonderful Icon. Een heel klein maar superhandig programma waarmee je jezelf heel veel tijd kunt besparen als het gaat om navigatie op je pc. Ik heb er al een beetje mee zitten spelen en moet erkennen dat ze gelijk hebben, bij Planet Download.
  5. Google Gadgets, Google Literacy, Google Maps Nederland, vernieuwde Google Groups.
    Behoeft geen toevoegingen: hier is al heel veel over geblogd.
    Voor de geinige gadgets kun je onder meer terecht bij Willem.

En dan tenslotte nog twee rapporten die nadere inspectie behoeven: op Smart Mobs een verwijzing naar een interessant Horizon-rapport (die zijn prima!) over de ontwikkelingen op het gebied van educatieve technologie, en op bibliotheekvernieuwing.nl kun je de monitor 2006 binnensleuren.

Oh ja en naar het onderzoek naar RSS, waar Marketingfacts melding van maakt ben ik ook zeer benieuwd.

Stiekem is deze post vooral een reminder voor mezelf. Het is zomaar een selectie uit een gigantisch aanbod. Dingen die mijn aandacht hebben maar nog niet mijn tijd.

Nulli Cedo.

@

    Reageer