clear

zoeken

search

Edwin Mijnsbergen

Edwin Mijnsbergen (Vlissingen, 1971) is een allround, freelance internet- en informatiespecialist, met veel ervaring op het gebied van beheer van sociale media en online communities. Hij schrijft voor regionale media, beheert sociale media voor overheden en lokale ondernemers en adviseert organisaties over online communicatie en informatiebeheer.

Tot 2014 was Edwin vooral actief binnen de wereld cultureel erfgoed. Hij pionierde met platformen als ‘Bibliotheek 2.0’ en ‘ZB Digitaal’ en won daar diverse prijzen mee. Met bibliotheekvernieuwing als belangrijkste doel legde hij zich geleidelijk toe op online marketing en journalistiek.

Vanaf 2010 ging Edwin verder als zelfstandig ondernemer, met zijn eigen bedrijf M.I. Webwerk. In de eerste jaren werkte hij vooral samen met erfgoedinstellingen, overheden en bedrijven in de informatievoorziening; sinds 2014 vooral met organisaties, media en ondernemers in de regio Zeeland.

Anno 2022 ligt Edwin’s focus vooral op lokale communities en media. Hij is de initiatiefnemer en enige redacteur van ‘Wij zijn De Stad-Middelburg’, bedenker en hoofdredacteur van Middelburg Dronk & zustersites en daarnaast (mede-) beheerder van lokale (sociale) media zoals Middelburg Winterstad, Plan Molenwater, de ZB, de ZVU, Woonboulevard Middelburg, Winkelcentrum Dauwendaele, enzovoort. Sinds maart 2021 is Edwin ook de redacteur van de Middelburgse en Veerse Bode, een huis-aan-huisblad met een oplage van 32.000 exemplaren.