clear

zoeken

search

Exit Disqus

18 november 2012

Na een experiment van bijna anderhalf jaar ben ik er klaar mee. Ik heb het commentaarsysteem Disqus verwijderd van Mijns Inziens en val terug op het reactieformulier van Blogger zelf. Ik vind nog steeds dat Disqus qua opzet en layout een verbetering was t.o.v. dat formulier, maar het script zorgde ook voor een paar problemen:

  • het werkte van meet af aan niet goed op mobiele apparatuur.
  • het script beïnvloedde de laadtijd van de site negatief (vooral de laatste weken)
  • niet iedereen kon goed uit de voeten met de verschillende loginmogelijkheden
Soms moet je experimenten wat meer tijd gunnen. Ik vind dat ik het experiment Disqus meer dan genoeg tijd heb gegeven. Oude commentaren lijken bewaard te zijn gebleven, maar zien er in sommige gevallen wel vreemd uit. Dat neem ik maar voor lief. Voorwaarts.

Gerelateerd:
@

8 Reacties

  1. Michael Minneboo schreef:

    Ik ben blij dat je ermee gestopt ben. Voor mij werkte het wel goed, zodra ik weer wist wat mijn wachtwoord was, want die vergeet ik nog wel eens.

  2. JoG schreef:

    Jammer 😉 Ik begon er net aan te wennen… Mijn gevoel zegt dat dit de juiste beslissing is, toch.

  3. @Michael: het gekke vind ik dat de meeste klachten gingen over het inloggen. Het mooie was juist dat je behalve als gast of iemand met een account bij Disqus ook kon inloggen met bijvoorbeeld Twitter. Dat was blijkbaar toch niet zo duidelijk.

    @JoG: we hebben gevochten als leeuwen 🙂

  4. Ingmar Koch schreef:

    Ik ben sinds een maand of twee ook weer Disqus-vrij. Twee dingen vallen me daarbij op:
    1. Het reageren op reacties via e-mail in Disqus was wel heel erg makkelijk. Jammer dat Google dat nog niet gerealiseerd heeft.
    2. Disqus hield heel veel spam tegen. Ik heb nu het reactie-veld gewoon open staan (dus ook geen "Bewijs dat je geen robot bent"-tussenstap, zoals jij) en dan komt er toch heel wat zooi binnen. Blogger vangt dat grotendeels wel af, maar toch.
    Verder mis ik Disqus eigenlijk niet, en Chido H. reageert nu tenminst ook weer op mijn blogs 😉

  5. @Ingmar Je zou denken dat zo'n bedrijf als Disqus wel opgeslokt zou worden door Google, om het goede werk te kunnen integreren in bijvooorbeeld Blogger, maar blijkbaar heeft dat geen prioroteit of heeft het platform technisch gezien wellicht toch te veel beperkingen. Ik zag het in ieder geval ook regelmatig beslag leggen op de laaddtijd. De achtergrond is mij niet bekend maar al die mooie externe scripts hebben ook een keerzijde, dat weet ik wel…

  6. Michael Minneboo schreef:

    Die tussenstap die Ingmar noemt vind ik trouwens wel weer lastig, vaak kan ik die teksten niet goed lezen. En ik ben geloof ik niet de enige. Toch is het helaas nodig om spam tegen te houden. Een wereld zonder spammers… daar droom ik wel eens van.

  7. Stephan ten Kate schreef:

    Ik begrijp de beslissing, was in ieder geval een leuk experiment dan!

    Even een vraag van een blogger gebruiker met Disqus nog wel geïnstalleerd:
    had je ook problemen met Disqus integratie in Internet Explorer?

    Daar zijn namelijk veel problemen mee en geen duidelijke oplossing, zie:
    //help.disqus.com/customer/portal/articles/666084-troubleshooting-disqus-2012-in-internet-explorer-8-9

  8. @Stephan: ik heb de problemen nooit heel goed in kaart gebracht, maar kreeg van diverse mensen te horen dat er wel eens problemen waren, maar vroeg eigenlijk nooit specifiek naar de browser (raadde wel altijd Chrome aan, omdat die in ieder geval geen problemen leek te geven). Disqus kan belastend zijn in combinatie met bepaalde instellingen of andere programma's, maar welke dat precies zijn? Googlen op 'problems disques' geeft een zeer afwisselend beeld in ieder geval…

Reageer