clear

zoeken

search

Je bent wat je leest. Een mozaïek-portret van boekcovers

01 februari 2007


Ik ben DOL op Library Thing. Zit ik net zomaar eens een beetje te loeren naar de tools van die site en ik merkte dat daar veel handige dingen zijn te vinden, vooral als je bent ingelogd.
Rechtsonderin een firefox-extensie waarmee je tekst in webpagina’s kunt selecteren waarna er direct wordt gezocht in Amazon of Library Thing. Direct daarboven natuurlijk een ‘add to-tool’. Als je in Amazon aan het bladeren bent kun je titels daarmee direct toevoegen aan je persoonlijke catalogus.

En wat te denken van de export-functie? Ik gebruikte optie 1 en beschik daarmee direct over een Excel-bestand met daarin alle boeken die ik in Library Thing heb ontsloten. Met ISBN en alle andere gegevens. Ideaal!

Als je bent ingelogd vind je ook nog een optie ‘all your covers on one page’. En dat is precies wat er staat: een internetpagina met alle boekcovers uit jouw persoonlijke catalogus.

Wat je daar vervolgens mee zou kunnen doen lees je op het blog van LT: You are what you read.

Deze meneer, ene Edelman, gebruikte de desbetreffende pagina voor een mozaïekportret. Je eigen knijterd maar dan samengesteld uit boekcovers.
Is het niet wonderbaarlijk?
Hij gebruikte het gratis programma Andrea Mosaic daarvoor en verwijst ook nog attent naar een instructie op Engadget over dat programma.

Ingewikkeld is het allemaal niet maar mijne is beduidend minder fraai dan die van Edelman, zoals je kunt zien. Dat zal wel een kwestie van de juiste instellingen zijn. Dat is voor een volgende keer… die waarschijnlijk niet komt.

Maar wat geeft het? Ook spelen moet je delen ^^

@

5 Reacties

  1. Henk schreef:

    Toen ik de eerste keer over Library thing las – zal natuurlijk wel op zbdigitaal zijn geweest 😉 – dacht ik leuk, en ik meldde me aan. Ik kijk er nu nooit meer op, wat moet ik er mee. Hé Truusje heeft dat boek ook! – Nou èn? zie toch liever een boekbespreking. Recensies op de blogs van Danniëlle en Moqub hebben al voor aardig wat leesplezier gezorgd.

  2. Marina .... schreef:

    Is er ook al een programma waarmee je je foto kunt samenstellen uit je RSS-feeds (berichten van de dag dan maar)? “Laat me je feeds zien en ik vertel wie je bent”

  3. Daan schreef:

    @Henk: Misschien is dat nieuwe programma ‘Good Reads’ dan wel iets voor je? Dan kun je vriendjes maken en dan zie je meteen als vriendje een nieuw boek toevoegt (mét recensie neem ik aan). Bedankt voor de reminder, ik zal snel weer eens iets plaatsen. De nieuwe Zwigtman of (spannend), de nieuwe HP vanaf 21 juli.

    Enne, zo’n exclusieve fotoreportage wil ik ook best een keertje, daar kun je leuke dingen mee doen 🙂

  4. @ Henk: Ik kijk ook zelden in de collecties van anderen. Ik gebruik het vooral om boeken in op te slaan die ik zelf heb gelezen.
    En een enkele keer kan een review daar ook wel eens van pas komen…

    @ Marina. Dat moet te doen zijn. Je feeds in netvibes als afbeelding op kunnen slaan inderdaad…en dan een mozaïek genereren.

  5. Henk schreef:

    @Daan: je gaat nu toch niet zeggen dat je de nieuwe Zwigtman al in huis hebt, hè?

    Wat ‘Good Reads’ betreft: dat is misschien wel iets, maar dan moet er wel een Nederlandse versie komen, want ik lees zelden een Engels boek. Misschien iets voor ons romanadviseringsproject!

Reageer