clear

zoeken

search

Bits of Freedom lanceert samenwerkingsplatform BitLabs

04 december 2012

Bits of Freedom (BoF) maakte afgelopen vrijdag bekend dat het een nieuw samenwerkingsplatform heeft gelanceerd voor ‘internetvrijheidprojecten’: Bitlabs. De organisatie vergelijkt het concept van dit platform zelf met dat van crowdfundingssite Kickstarter en stelt:

Veel vrijwilligers willen bijdragen – en nu kunnen ze hun specialisme en beschikbare tijd eindelijk duidelijk aangeven. Bovendien krijgen we enorm veel leuke ideeën voor projecten – nu kunnen die makkelijker worden gepresenteerd en uitgewerkt. Samen met UncInc hebben we daarom BitLabs gebouwd.

Hoe het allemaal in z’n werk gaat kun je lezen op de pagina ‘over ons’. BitLabs is gestart met vier kleine projecten, waaronder een initiatief voor het samenstellen van een internetvrijheidpakket voor het onderwijs. Binnen dat project wordt gezocht naar vrijwilligers die verstand hebben van vormgeving, privacytools en censuurtechnologie.

BitLabs zoekt zelf ook nog een klein leger vrijwilligers. De kans dat jij ook iets kunt betekenen is daarom best groot. Of ik zelf ook iets ga doen durf ik nog niet te zeggen, maar mijn sympathie heeft dit project zeker. Ik ben in ieder geval meteen lid geworden. Je bent van de Open Bibliotheken of niet, tenslotte.

@

Reageer