clear

zoeken

search

Lekker stuiten (op geluk)

29 april 2007


Soms vind ik het best jammer dat ik momenteel zo weinig toekom aan het lezen van boeken. Ik heb altijd wel een paar titels liggen (bijna altijd non-fictie) maar alleen in bed kom ik er nog echt aan toe. Overdag heb ik mijn handen vaak al vol aan tijdschriften, dagbladen…en de pc.

Nog niet zo lang geleden vond ik het heerlijk om mezelf te verdiepen in bepaalde onderwerpen. Dan kon ik zomaar een paar weken opgaan in alles wat met de tweede wereldoorlog heeft te maken, of met mythologie bijvoorbeeld. Je leende dan een paar boeken, las uiteindelijk de verwijzingen en literatuurlijsten achterin en je leende vervolgens weer de daar genoemde titels. Ik mocht ook altijd graag rondsnuffelen binnen de SISO-rubrieken 170 en 400-420. Levenskunst. Psychologie. Dat werk.

Het komt er nog maar zelden van. Af en toe pluk ik nog wel eens een boek uit de aanwinsten maar daar blijft het dan wel bij.
Volgende week ga ik echter weer eens een boek ‘uit de 400’ plukken. Dit naar aanleiding van een recensie op Boing Boing, van het boek ‘Stumbling on Happiness‘, van Daniel Gilbert. Dat boek is ook vertaald in het Nederlands, onder de titel ‘Stuiten op geluk‘.

Het klinkt interessant:

“We misremember how happy we’ve been in the past, we mispredict how happy we’ll be in the future (his section on futurism should be mandatory reading for every science fiction writer and tech journalist). Citing study after study, Gilbert lays out the lucid and funny case for the idea that our brains aren’t very good at measuring what’s going on in our brains.”

Als het boek de moeite waard is zal ik ongetwijfeld nog op terugkomen. Maar nu ga ik eerst zelf lekker stuiten. Waarop is niet bekend. Tot dinsdag zit ik in Mokum, kijken naar een paar optredens van de jongens die genoeg geluld hebben. Altijd leuk! De zon schijnt. Werk is even niet aan de orde.

Da’s ook geluk 🙂

@

1 Reactie

  1. Bob schreef:

    Dit komt bij bekent voor, Weet je nog: Harry potter. Jammer ik lees ook geen boeken meer.
    beste dieet

Reageer