clear

zoeken

search

Winterrust in Emst

20 december 2012

Mijn agenda gaf vorige week maar één afspraak weer, namelijk: ‘wegwezen’. Met dat soort afspraken weet mijn lief meestal wel raad, zo ook nu. Toen ze lucht kreeg van m’n date ging ze er eens goed voor zitten met de iPad, om uiteindelijk op de proppen te komen met… een boshuisje in Emst. Dat leek me wegwezerig genoeg. Ik ging akkoord zonder morren.

Een week later zie ik al weemoedig om. Ik mis Emst. Wat was het fijn om daar aan de rand van de Koninklijke Houtvesterij te vertoeven. Aankomen in het pikkedonker, met tien centimer sneeuw. Normaal gesproken zou ik dan niet te genieten zijn, nu vond ik het romantisch. Zo romantisch als de hele week eigenlijk. Samen lezen, wandelen, dvd’s kijken, muziek luisteren en zomaar aanklooien: ik vond het heerlijk.

Het is levensgevaarlijk om vakanties en uitstapjes te romantiseren, ik weet het, maar ik neem de zich keer op keer manifesterende waardering voor rust behoorlijk serieus. De tijd is rijp voor meer van dit moois, als je het mij vraagt. Stof tot nadenken is het in ieder geval.

@

5 Reacties

  1. Een winterslaapje zou iedereen goed doen, her-eiken(bomen) enzo

    "Tederheid is de rust der passie"

    Joseph Joubert

  2. Michael Minneboo schreef:

    Fijn Edwin, dat je samen met je liefje er even helemaal uit bent geweest. Romantiseer je lekker suf, dat kan de wereld wel gebruiken.

  3. Ik koester jullie aanbevelingen en sluit me er bij aan, M & M 🙂

  4. Giant Leaps schreef:

    Ook ik boekte eens zo'n boshuisje..stilte, mist…en toen stond ik 's ochtends oog in oog met een ree. Tussen ons in hooguit 2 meter en het glas van het raam. Rust = de tijd nemen om je iets te laten overkomen.

  5. @Tanja: dat soort ontmoetingen zijn helemaal mooi. Dieren lijken daar ook wel makker te zijn, op een of andere manier. Mooi hoor…

Reageer