clear

zoeken

search

Mijn 2012: juli

28 december 2012



Ondanks het feit dat ik in 2012 minder publiceerde op M.I. dan in de jaren ervoor (het totaal zal uitkomen op ca. 500 bijdragen), fungeert het blogarchief nog steeds als handig hulpmiddel voor het opfrissen van m’n geheugen. Wat hield me bezig, het afgelopen jaar? Was er sprake van stagnatie of van ontwikkeling?

In juli ging een groot deel van mijn blogaandacht uit naar het boek en interessante ontwikkelingen daaromtrent. Dat het boek al jaren met de regelmaat van de klok terugkeert op M.I. is uiteraard geen toeval. Ik hoop altijd dat innovatieve toepassingen elders als voorbeeld kunnen fungeren voor bibliotheken, die op dat gebied nu eenmaal niet uitblinken. Nog liever zou ik zien dat bibliotheken zelf als voorbeeld fungeren maar ook daar is helaas maar zelden sprake van. Men spreekt wel vaak van innovatie maar men moet dan toch vooral doelen op het vernieuwen van de eigen diensten en producten. Je stuit in ieder geval nauwelijks op concepten die nog nergens anders zijn vertoond.

Dat is nog geen reden om te treuren en niet te genieten van mooie concepten elders. In juli verwonderde ik me onder meer over:

Verder was deze zomermaand vooral onbezorgd, ondanks de vele deadlines en afspraakjes.We genoten nog een week met volle teugen van Sicilië. En er waren videointerviews in het stamcafé: met de Provincie en met Michael Minneboo. Michael ontmoette ik voor het eerst in levenden lijve. Dat bezoekje aan Middelburg, samen met Peter de Kock, zou ook nog resulteren in een korte stadswandeling. Van die mensen waarmee je meteen over van alles en nog wat kunt bomen, die niet alleen vragen stellen om zelf verhaal te kunnen doen: ik word er vrolijk van. Of in het jargon van nu: like!

@

Afbeelding

Reageer