clear

zoeken

search

50 prachtige websites voor liefhebbers van boeken

09 september 2007


Zoals ik al eerder opmerkte ontpopt de website Mashable zich steeds meer als bron van uitstekende overzichten van specifieke software, websites en handige (2.0-) tools.
Gisteren publiceerde de site zelfs de moeder aller overzichten in de vorm van een overzicht van overzichten. 5000 bronnen, en toch overzichtelijk! Bent u daar nog? Ik heb dat overzicht in ieder geval opgenomen in het lijstje ‘Nuttige en gratis software’, rechts in de sidebar.

Mashable publiceerde gisteren ook de ‘Books Toolbox‘: meer dan 50 sites voor liefhebbers van boeken. Nu dacht ik in alle bescheidenheid dat ik de meeste van die sites wel zou kunnen maar dat bleek bij lange na niet het geval, integendeel zelfs: een groot deel van de opgesomde websites zag ik voor het eerst (en dan heb ik er nog maar een paar bekeken)

Het grappige Mixbook bijvoorbeeld, of America’s bookshelf. En Sharedbooks, Bibliophil.org of Ottobib, om bibliografieën mee te maken.

De tools komen wellicht niet iedereen meteen van pas, maar het is erg handig om te weten waar je dit soort hulpmiddelen verzameld kunt vinden. Nu dus ook op zbdigitaal.

De afbeelding is afkomstig van Sharedbooks.

@

Reageer