clear

zoeken

search

Staten-Generaal Digitaal: periode 1985-1995 ontsloten

24 juni 2008


Op het (besloten) kennisplatform op Ning, van de afdeling Informatiediensten en Collecties van de ZB, schreef collega Anne Buteijn het volgende:

Sinds vorig jaar bestaat de website www.statengeneraaldigitaal.nl. Dit project van de KB streeft ernaar alle verslagen, bijlagen en aanhangsels van de vergaderingen van de Eerste- en Tweede Kamer digitaal beschikbaar te stellen.

Omdat er vorig jaar nog weinig te melden viel, omdat er simpelweg nog geen inhoud was, heb ik hier nog weinig aandacht aan besteed maar nu zijn de eerste tien jaar klaar. De jaren 1985-1995 zijn reeds gepubliceerd en doorzoekbaar. Ieder kwartaal worden er oudere jaargangen toegevoegd, tot in december 2010 alle stukken uit de periode 1814-1995 online beschikbaar zullen zijn. Dat betekent dat vanaf nu kamerstukken teruggaand tot 1985 digitaal opgezocht en gedownload kunnen worden. Voor de periode 1995-heden kon dat al langer via de officiele publicaties op www.overheid.nl en voor de periode voor 1995 doe je dat op www.statengeneraaldigitaal.nl.

Bekijk de website eens, er is een zeer nuttige begrippenlijst opgenomen voor wie nog eens wil weten wat het verschil is tussen een Verslag, een Kamerstuk, Aanhangsel, Koninklijk Besluit enz.

Een nuttige tip van onze rechtswetenschappenspecialist!

@

Foto

Reageer