clear

zoeken

search

De Appie App

24 januari 2010

Tien dagen heb ik ‘m nu, de iPhone. Ik ben nog steeds onder de indruk. Centraal in het gebruik van dit toestel staan de vele applicaties (apps) die je kunt downloaden. Hoewel ik me had voorgenomen niet te veel van die apps te installeren staat de teller inmiddels toch op 37. Natuurlijk beschik ik inmiddels ook over een paar boekgerelateerde toepassingen, zoals Local Books en en het voor de toekomst interessante UPLA, waarmee je na een zoekopdracht tot bij de boekenplank in de bibliotheek geleid kan worden, maar het zijn vooralsnog de wat meer commerciële apps die ik het indrukwekkendst vind.

De mooiste van allemaal vind ik Appie, van Albert Heijn. Die gratis app werd in november 2009 gelanceerd. Wat die applicatie nu al allemaal kan kun je het beste even bekijken in de online demo’s maar het is ook goed om te weten dat de toepassing wordt doorontwikkeld:

Albert Heijn gaat Appie de komende tijd uitbreiden met handige nieuwe functies. In de tweede iPhone versie kan Appie bijvoorbeeld het boodschappenlijstje in de volgorde van de winkel zetten waar de klant zijn boodschappen doet. Deze versie is naar verwachting deze winter in de App Store verkrijgbaar. Om Appie beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk klanten wordt de service in 2010 uitgebreid naar andere smartphones en naar ah.nl.

Ik zal deze app waarschijnlijk niet zo vaak gaan gebruiken. Ik focus namelijk niet zo op recepten, speciale acties en bonusaanbiedingen. Daar gaat het me ook niet om. Ik vind het alleen zo te gek dat je als culinaire nitwit in staat wordt gesteld een gerecht te kiezen uit de grote database, vervolgens aan kunt geven hoe lang het bereiden van zo’n maaltijd maximaal mag duren en dan ook nog eens automatisch alle benodigde ingrediënten aan je boodschappenlijst ziet toegevoegd, een boodschappenlijst die zich zeer eenvoudig laat bedienen bovendien. Ik vind dat buitengewoon interessant. Dit is dienstverlening op maat. Een combinatie met de app barcodescanner maakt het alleen nog maar interessanter. De ontwikkelaars van Appie hebben zelfs aan humor gedacht…

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen. Waarom ik besloot te betalen voor Tweetie en Tetris en wat er zo goed is aan de applicatie Kranten. Waarom Marleen zo dol is op Paper Toss, en hoe goed Red Alert er uit ziet op de telefoon. Ik bewaar het voor een andere keer.

Ik weet wel dat Iphoneclub een fijne complete site is, op dit gebied. Keer op keer beland ik daar, als ik zoek naar achtergrondinformatie buiten de App Store van Apple zelf.

Oh, en had ik al gezegd dat ik ook onder de indruk ben van het feit dat de App Store zelf ook een app is? Dat voorkomt dat je onnodig moet rommelen met iTunes, op je pc. Je zoekt de toepassing naar keuze, je klikt op installeren, en binnen een minuut kan je er mee aan de slag. Zeer laagdrempelig. Ik begin de drie miljard downloads aldaar een beetje te begrijpen.

@

6 Reacties

  1. lvdb71 schreef:

    Hee Edwin,

    Fijn dat je enthousiast bent over Appie, dat ben ik namelijk ook. Als de AH nu ook nog regelt dat ik hem in de winkel kan gebruiken wordt het helemaal leuk! Als het goed is krijg ik morgen antwoord van AH, misschien wel tijdens de feestelijke bijeenkomst morgen. Dat zou een goede illustratie van web 2.0 zijn!

  2. @Lineke: dat zou zeker mooi zijn. Ik heb 'm nog niet getest in de winkel trouwens…

    Tot morgen!

  3. Annie Maessen schreef:

    Ook ik ben zeer enthousiast/ verbaasd over wat er allemaal met de iPhone kan. Heb er net ook iets over op mijn weblog gezet. Kan weer naast mijn maatje op de bank ( in plaats van achter de pc) maar wel met iPhone op schoot.

  4. Ha Annie, ik zag het. "gebruiken als spiegel" intrigeerde me wel. Is dat een app, of gewoon in het venster van het toestel loeren? 🙂

  5. Annie Maessen schreef:

    Is een app. Voor vrouwen onmisbaar toch?

  6. Haha, dat meen je niet! Hoe heet die app? Iets met mirror?

    Ik moet er om lachen 🙂

Reageer