clear

zoeken

search

Betoverend: de iPhone als Ocarina

03 april 2010

Er zijn maar weinig videogames die me zo betoverden als The Legend of Zelda: Ocarina of Time, voor de Nintendo 64. Op zoek naar die eeuwige prinses, zwervend over uitgestrekte velden, leerde ik onderweg vele wapens en hulpmiddelen te hanteren, waaronder een Ocarina. Een Ocarina is een stenen fluit, die in Zelda wonderen verricht. Door de juiste melodie te fluiten kon je bijvoorbeeld het paard Epona bij je roepen. Omdat ik Zelda niet zomaar eventjes uitspeelde kende ik de melodietjes op een gegeven ogenblik uit mijn hoofd…om ze ook nooit meer te vergeten. Dat is precies de reden waarom ik moet glimlachen, als ik complete orkesten de gamemuziek zie en hoor spelen.

Waarom nu deze korte inleiding over de Ocarina uit de Ocarina of Time? Wel, omdat ik vanavond kennismaakte met de iPhone applicatie Ocarina. Die app bestaat al sinds november 2008 maar omdat ik berichtgeving over de iPhone tot een paar maanden geleden stelselmatig negeerde was het bestaan ervan me volledig ontgaan. Onbegrijpelijk, want het blijkt een van de meest populaire applicaties ooit te zijn.

Toen ik las dat deze toepassing maar 79 cent kost twijfelde ik geen moment meer. Ik moest die fluit ook hebben! Twee minuten later zat ik inderdaad tegen mijn telefoon te blazen…en mezelf erover te verbazen dat er nog geluid uit kwam ook. Waanzinnig!

Ik heb helaas niet veel gevoel voor het maken van muziek maar de online instructie gaf me voldoende vertrouwen om het eens te proberen met…jawel: Zelda’s Lullaby (op de website van smule zijn vele liedjes te vinden in de ocarinanotatie). Zo goed als de grote Ocarinagoeroe Bwana speelde ik het nog niet, maar dat geeft helemaal niets. Dat komt met een beetje oefenen wel goed.

Een aardige bijkomstigheid: rondom de toepassing is een sociaal netwerk ontstaan van mensen die muziek maken en uitvoeren voor Ocarina. Binnen de app kun je ook op een wereldbol klikken, waarna je op de kaart allemaal plaatsen ziet oplichten waar mensen zitten te spelen. De muziek kun je uiteraard ook beluisteren. Te gek voor woorden. Ik ben, voor de zoveelste keer binnen een paar maanden, zwaar onder de indruk.

En het kan altijd nog gekker natuurlijk…

@

Foto Ocarina’s: Wikimedia

6 Reacties

  1. Cindy Elfje schreef:

    waar kan je die ocarina kopen?

  2. Als je in Google zoekt op ocarina's vind je al een paar winkels. Het is maar net welke je wilt…

  3. Cindy Elfje schreef:

    ok dank maar je kan hem toch ook zelf maken of is dat erg moeilijk
    p.s je kan me ook mailen op cindy.elfje@gmail.com

  4. Cindy Elfje schreef:

    sorry verkeerd gedaan hahaha je kunt ze toch ook zelf maken of is dat erg moelijk?
    en ik zit niet 24/7 hier dus je kan me ook mailen op
    cindy.elfje@gmail.com

  5. Dat kan zeker. Op YouTube staan ook een paar instructiefilmpjes daarover: //www.youtube.com/results?search=Search&resnum=0&oi=spell&search_query=how+to+make+an+ocarina&spell=1&suggested_categories=26%2C10&sa=X Succes ermee!

  6. Cindy Elfje schreef:

    cool ik ga het proberen bedankt voor de tips

Reageer