clear

zoeken

search

Torrent My Books: een nieuwe downloadsite voor studieboeken

01 september 2010

Tot twee jaar geleden was TextBookTorrents een populaire website voor het downloaden van studieboeken. Toen de site uit de lucht werd gehaald waren er weliswaar nog meer dan genoeg alternatieven, maar een echte opvolger verscheen niet ten tonele.

Nu is die opvolger alsnog gelanceerd, in de vorm van Torrent My Books. Het verschil met TextBookTorrents is dat de nieuwkomer geen eigen tracker (centraal distributiepunt voor P2P) heeft. Torrent My Books wordt ongetwijfeld weer een hit onder studenten en andere liefhebbers. Je leest er meer over op TorrentFreak.

Over het downloaden van boeken gesproken: Steve Jobs heeft vandaag bekend gemaakt dat er tot op heden ook 35 miljoen boeken zijn gedownload via iTunes. Dat maakte me nieuwsgierig. Hoeveel zouden dat er zijn bij  The Pirate Bay? Op die site betalen de gebruikers immers alleen voor andere dingen. Het uitgebreide Wikipedia-lemma over de website maakte me, ondanks de 189 referenties (!) niet veel wijzer. Ik zal nog even verder moeten zoeken.

Trouwens, nu we het toch over Wikipedia hebben. In sommige landen vinden veel mensen de online encyclopedie betrouwbaarder dan kranten. Hoe zou dat zijn in een land als Nederland?

Maar nu houd ik op met vragen stellen. Zo blijf je aan de gang…

@

Reageer