clear

zoeken

search

Lokale toppers beoordelen met Google Hotpot

30 november 2010

Twee weken geleden lanceerde Google Hotpot. Een samenvatting van Nu.nl:

Gebruikers kunnen met Hotpot via de website, of via de Androidapplicatie, zelf plekken als restaurants, musea en andere bezienswaardigheden of centra beoordelen. Aan de hand van de kennis die Google heeft van deze plekken, via Google Places dus, zal Hotpot plekken op andere locaties adviseren die van soortgelijke strekking zijn. Daarnaast kunnen gebruikers aanklikken wie zij als vriend willen toevoegen en vervolgens zullen de aanbevelingen van deze vrienden op bepaalde locaties ook meegenomen worden in het advies.
De adviezen kunnen worden geraadpleegd via de applicatie of website, maar ook direct via de zoekmachine zelf door de filter โ€˜Placesโ€™ aan te klikken. Deze functionaliteit werkt ook in Google Maps.

De site ziet er best aardig uit en heeft geen gebruiksaanwijzing nodig. Ik durf niet te voorspellen hoe populair Hotspot zal worden maar ik weet wel dat veel mensen het leuk vinden om hun stem uit te brengen door middel van een muisklik. Ik weet ook dat Google er niet voor terugdeinst om succesvolle sociale toepassingen te integreren zoekresultaten. Zorg er als bedrijf dus voor dat er een goede foto van je zaak online staat, en houd een vinger aan de pols als het gaat om online recensies van bezoekers. Dit soort beoordelingen zouden wel eens een grotere rol kunnen gaan spelen dan die van de traditionele reis- en eetgidsen.

Het is overigens ook goed om te weten dat de toepassing gekoppeld is aan je webgeschiedenis. Schrik dus niet als je opeens locaties ziet die je in het verleden hebt bezocht. Als je dat niet wilt moet je je webgeschiedenis uitschakelen.

@

2 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Ik vermoed dat het Hotpot is en niet Hotspot? ๐Ÿ™‚

  2. Ai ai ai. Wat een fout! Ben nog niet goed wakker geloof ik. Bedankt voor de attendering Ano, ik had de misser zelf nog niet opgemerkt ๐Ÿ™‚

Reageer