clear

zoeken

search

De nieuwe interface van Blogger.com live

01 september 2011

Wij hadden die nieuwe interface van ‘de achterkant’ van Blogger.com natuurlijk al verkend, maar sinds gisteren is de toegang tot die interface ook daadwerkelijk toegevoegd aan het menu. Als je bent overgestapt kun je ook nog terug: na de overstap verschijnt boven in beeld namelijk de link ‘terug naar de oude interface’. Ik heb zelf besloten de nieuwe interface voorlopig te blijven gebruiken, tenzij ik op vervelende kinderziektes stuit. Die moeten dan overigens wel heel vervelend zijn want ik denk ook een belangrijk voordeel ontdekt te hebben: de nieuwe versie accepteert weer nieuwe labels (de trefwoorden die onder de dagelijkse bijdragen staan). Die labels zijn niet heel belangrijk, maar ik vond het toch knap irritant dat Google twee jaar geleden opeens een limiet instelde. Dat betekende voor mij dat ik geen nieuwe trefwoorden zoals iPad of Roamler meer kon toevoegen. Dat zal heel de wereld een rotzorg zijn maar dit vette baasje kan daar licht knorrig van worden. Labelen in vrijheid of niet labelen gaarne.

Meer moois ben ik nog niet tegengekomen. De opvallendste verandering is de nieuwe soberheid. Die ervaar je aanvankelijk misschien als saai, maar het overzicht en bedieningsgemak leer je snel waarderen. Ik ervoer wel twee keer een vertraging op het moment dat ik een knop wilde aanklikken, maar dat ook aan de browser hebben gelegen.

Ik vroeg me af of draft.blogger.com nu nog zaken herbergt die de productieversie van het blogplatform niet heeft. Dat blijkt zo te zijn. Als je het mobiele sjabloon van je weblog wilt veranderen moet je daar zijn, niet hier. Het is maar dat je het weet.

@

2 Reacties

  1. Ingmar Koch schreef:

    Nu hopen dat de agenderingsfunctie het weer goed doet, want in draft.blogger.com haperde die de laatste tijd. (Waardoor ik twee keer tijdens jouw werktijden – midden in de nacht dus – blogs publiceerde die bedoeld waren voor een uur of elf 's ochtends).

  2. @ingmario:disqus Ha Ingmar, toevallig probeerde ik die vannacht ook uit (gebruik die niet zo gek vaak) en dat ging inderdaad niet goed. Ik zette 'm op vandaag,  vroege ochtend, maar de posting werd nog voor een latere geplaatst, om half twaalf 's avonds. Eigenaardig.

Reageer