clear

zoeken

search

App van de maand: Spraakherkenner van Anfasoft

18 september 2015
Ik bespreek hier nog maar zelden apps. De reden daarvoor is simpel: ik probeer ook nog maar zelden nieuwe apps uit. Met de huidige geïnstalleerde toepassingen kan ik voor werk en plezier prima uit de voeten. 
Gisteren kwam ik in de hitlijsten van iTunes echter de app ‘Spraakherkenner’ tegen, van het bedrijf Anfasoft. Na een uurtje spelen kan ik maar één ding concluderen: het is een briljante tool. Echt bijna alles wat je dicteert wordt correct overgenomen in geschreven vorm, ook namen en minder bekende woorden. Leestekens moet ie letterlijk uitspreken en als je tussendoor hoofdletters wilt moet je dat ook aangeven met het woord ‘hoofdletter’, maar de rest wijst zich helemaal vanzelf. De ingesproken tekst zet je bovendien met één druk op de knop om in een Tweet, mailtje of Facebookbericht. Of gewoon in platte tekst. Fantastisch toch?
En tot slot kun je je teksten ook nog vertalen naar 40 andere talen. Ik probeerde het alleen met korte zinnen uit, en dat werkt best aardig (niet perfect). Goed genoeg om te kunnen gebruiken in ieder geval. Als je wilt kun je ook nog horen hoe het klinkt, door even op ‘play’ te klikken.
Een aanrader, kortom. Downloaden maar.
Update: de app was tijdelijk gratis, begrijp ik nu. Een toevalstreffer dus. Inmiddels kost ‘ie weer 1,99 euro. 
@

4 Reacties

  1. Hoi Edwin,

    werkt het beter dan Dragon? En is het zelflerend, dat wil zeggen dat ie beter wordt naarmate de je app langer gebruit?

    groetjes,
    Alice Verheij

  2. Overigens is de app niet gratis maar kost 1,99. Dragon is wel gratis.

    1. Aaargh, goed dat je dat zegt. Het was blijkbaar een uitgelichte weggever van Apple, kortstondig. Eenmaal geïnstalleerd zie je prijs niet meer. Op telefoon van mijn lief zie ik dat bedrag nu ook staan. Had ik dat geweten, dan had ik de aanbeveling niet getikt. 2 euro is niet veel, maar toch: een drempel. Dank.

  3. Ha Alice, die vragen kan ik helaas (nog) niet beantwoorden. Dit is eerste dicteerapp die ik heb geprobeerd. Dragon ken ik nog niet. Of de app ook leert kan ik ook nog niet zeggen na een dag. Ga het eens wat langer testen, de komende weken.

Reageer