clear

zoeken

search

2012: ophouden met inhouden

02 januari 2012

Een jaar begon zelden zo raar als 2012. Met slechts drie biertjes achter de kiesjes staarde ik om vijf over twaalf vanuit een hotelkamerraam naar het vuurwerk van de stad Maastricht. Het feestgedruis lieten we bewust aan ons voorbij gaan. Ik was me er niet van bewust dat -waarschijnlijk op dat moment- 800 meter verderop een ruit van ons brave autootje werd ingeslagen door een of ander onverlaat. Dat ontdekte ik pas 11 uur later. Ik begon het nieuwe jaar daarom met bijzonder slecht Frans.

We zijn een stapel videogames, kabels en controllers kwijt en een TomTom. Een stapel DVD’s werd beschadigd door de regen. Het voelde uiteraard als een valse start maar we hebben het achter ons gelaten. De ruit is inmiddels gerepareerd en we zijn weer veilig thuis en we zijn al helemaal niet van plan om de energie er door weg te laten zuigen. Wat ons betreft wordt 2012 gewoon goed, warm en mooi. Of om met Herman Finkers te spreken: ontsteekt u de bommen maar.

Geen voornemens uiteraard. Of toch? Tien dagen Ardennengemijmer brachten me steeds terug bij dezelfde wens: ophouden met inhouden. Wat dat precies betekent hoop ik te ontdekken in de maanden die voor ons liggen.

Veel geluk allemaal!

@

24 Reacties

  1. J. Geraets schreef:

    Houd je vooral niet in ! Veel geluk, vrede, liefde, liefs en lekkers toegewenst. Groeten 'oet Remunj', Joost

  2. J. Geraets Right on! Hetzelfde voor jou Joost!

  3. Wilma van den Brink schreef:

    Ook van deze Remunjenaer: 
    het jaar kan dus alleen maar beter worden na dat begin in Maastricht.
    In ieder geval de beste wensen voor 2012, ook aan Marleen!

    Groetjes 
    Wilma

  4. Saskia den Otter schreef:

    Hè Ed, wat balen van die ruit….maar ach het zijn maan spullen….relativeren dat heb ik wel geleerd in 2011…. Maar goed voor jou Marleen en de kinderen wens ik een heel heel mooi 2012 toe.. Hoop dat we dit jaar prettig mogen samenwerken en ik ben erg benieuwd naar je cryptische omschrijving! Tot gauw Gr. Saskia

  5. Wilma van den Brink Dank je Wilma. The only way is up indeed! Jij ook veel mafs en moois gewenst!

  6. Birdblok schreef:

    Veel geluk Ed, zeker voor jullie
    x
    M en P

  7. Michael Minneboo schreef:

    Spijtig dat je oud & nieuw zo'n nare toevoeging heeft gekregen. Goed dat je het weer achter je laat, want je kunt er uiteindelijk toch niets meer aan doen. Fijn, avontuurlijk en blogbaar nieuw jaar gewenst! En ook ik ben erg benieuwd met wat je met 'Ophouden met inhouden' bedoelt. 🙂 Hou je jezelf nog in wat bloggen betreft misschien?

  8. @b9e9586ad10b492cffce7c0643e7229f Helemaal waar Sas. Als iets van belang is, is het wel blijven relativeren. Voor jou ook al het moois en prettige. Op dat cryptische kom ik vast nog wel terug in de loop van de tijd. Het mooie is dat je er een vrije invulling aan kunt geven op deze manier 🙂

  9. @d0ae76fcbb5b8bf8a262c642cb84aad4 Dank je Maring! Ook voor jou en Peet veel geluk en gezondheid! x

  10. @b4eb4e60990a205b6084b03df3600b48 Jij ook een prachtjaar. Je begint in ieder geval goed, met een beetje rust, las ik. Op bloggebied houd ik me ook veel te vaak koest inderdaad. Soms is dat wijzer, maar het moet natuurlijk geen ingedutte boel worden. Verzwegen wordt er al genoeg!

  11. Michael Minneboo schreef:

    Ja, lekker nog een weekje vrij. Daar was ik aan toe na 2011 🙂 Soms is het inderdaad wijs om iets niet te zeggen, want vaak krijg je dan alleen nare reacties op je blogpost. Aan de andere kant moeten we alles kunnen zeggen wat we op ons lever hebben, daarom heb ik een nieuwe rubriek gepland staan als ik weer eens iets in de krant tegenkom waar ik het niet mee eens kan zijn.

  12. Klinkt goed Michael! Ik doel ook niet zozeer op het bewust schoppen tegen schenen (om het schoppen) maar meer schrijven over zaken die onbelicht blijven. Iets meer graven en aankaarten als het ware. Dat kan helemaal geen kwaad.

  13. Peter de Kock schreef:

    Had je deze blog geschreven voordat of nadat je gisteren in de stamhut los bent gegaan op Metallica? Ik gok erop dat Metallica je inspiratie is geweest voor dit prachtige voornemen. Luister naar Motorbreath en zing mee op 'Don't stop for nothing, it's full speed or nothing'
    //www.youtube.com/watch?v=TDZ3Neho0Qs

  14. @f0a49a69748032b8e865ab8fb24a654d haha, Peter, daarna, maar vaak sluimeren dit soort dingetjes he, en ze komen er op verschillende manieren, op verschillende momenten uit. De muziek vult dan soms aan en stimuleert extra. Ouwe Metallica gisteren inderdaad ook. Lekker om deze ook weer even te luisteren. Thanks!

  15. Michael Minneboo schreef:

    Ik vrees dat wat je ook schrijft, zodra je een beetje kritisch bent over dingen, zijn er altijd wel mensen die zich beledigd voelen.
    Meer de diepte in klinkt als een goed voornemen, juist een blog, wat een oneindig canvas is en waar je niet beperkt wordt wat betreft het aantal woorden dat je kwijt kunt, biedt de mogelijkheid om de diepte in te gaan. Maar dat hoef ik jou niet te vertellen natuurlijk 🙂

  16. Daan schreef:

    Gelukkig Nieuwjaar voor beiden! Jammer dat het Limburgse land dit voor jullie in petto had, dat moet de volgende keer beter.

  17. @baef5bb6431c6743b693755c5288eccf Is het in Heerlen toch veiliger dan bij de Pieren 🙂 Dank je! Jullie ook een heel mooi jaar gewenst!

  18. @b4eb4e60990a205b6084b03df3600b48 Dat is waar Michael, maar dat is nu juist waar je af en toe aan voorbij moet gaan. Meestal is het niet persoonlijk bedoeld tenslotte, maar gaat het om wat er bereikt zou moeten worden…

  19. Balen van die inbraak, maar toch nog een gelukkig 2012 gewenst! Ook voor je lief en de kinderen 🙂

  20. Daan schreef:

    Dat sowieso haha. En is er ook nog eens veel meer te doen op cultureel gebied. Nu moet alleen de rest van Nederland dit nog te weten komen 🙂

  21. J. Geraets schreef:

    Overigens, je schrijft over 'pieren'. Als ik aan Maastrichtenaren / Mestreechteneren (auch waal Mestreechter lui) denk dan denk ik aan de sjengen. Zie ook Hoeveel rasechte Sjengen telt Maastricht nog?. Wikipedia Limburgs : Sjeng.

  22. Dank je Mieneke! Insgelijks!

  23. haha, blijkt 
    //www.youtube.com/watch?v=IhD67F9yfvI iets heel anders te betekenen dan ik altijd dacht 🙂  Die term Pieren kreeg ik tijdens het verblijf in Maastricht van een Heerlense door. Ze meldde dat ik het maar beter niet tegen Sjengen kon zeggen. Heb ik me aan gehouden natuurlijk, maar de kreet bleef wel hangen daardoor 🙂

Reageer