clear

zoeken

search

Merkwaardige kunst deel 18: Ephemicropolis, een stad van nietjes

26 april 2010

Is het een maquette? Een variant op Domino Day? U zegt het maar.

Ik vind de dingen die Peter Root met nietjes doet in ieder geval mooi. De dingen die hij met aardappelen doet ook, trouwens.

@

Attendering: BB

6 Reacties

  1. Stefan van Hoek schreef:

    Fallussen, fallussen, fallussen. Laagbouw plompverloren tussen de fallussen geplempt, kennelijk zonder enige voorafgaande zonnehinderstudie. Ook de windhinder moet gigantisch zijn. Op maaiveldniveau geen windcorrigerende luifels aangebracht. Totaal monotoon uitgevoerde plintfunctie. Parkeeroplossing en overige logistieke afwikkeling niet waarneembaar. In plaats van de drie W's – wonen, winkelen, werken – lijkt er hier sprake van een compleet monofunctionele woonomgeving. De commissie kan niet anders dan Peter Root per ommegaande terug naar de ontwerptafel sturen. Tevens adviseert de commissie Root het ambitieniveau van de plannen ernstig naar beneden bij te stellen, aangezien de door Root geplande ingreep de landelijke en dorpse uitstraling van Ritthem te zeer zou aantasten.

  2. Een buitengewoon fraaie reactie, van Hoek 🙂

  3. Bas schreef:

    Leuke kunst, zeker ook de aardappelkunst, maar het valt terecht in jouw categorie merkwaardige kunst.
    Die aardappelkunstwerken lijken me met de dag leuker worden.

  4. schrijverdezes schreef:

    Nou zit ik me af te vragen of een kenmerk van kunst niet altijd is dat het merkwaardig is? Is het dan eigenlijk geen pleonasme? (Ik weet het ook niet hoor.)

  5. @Bas, @schrijver: dat is nu juist altijd het lastige: het is zo persoonlijk als het maar zijn kan. De een vindt alleen klassieke schilders kunst, de ander ook een stoel op een podium.

    Ik herinner me nog een jongen uit Middelburg die op een gegeven moment een beetje aan de slag ging met verf, handen, voeten en wc-rollen. Die verkocht op een gegeven moment als een tierelier. We bleven er om lachen 🙂

Reageer