De Baas van Nederland
27 april 2010De Piratenpartij mag meedoen aan de verkiezingen op 9 juni. Dat vind ik uiteraard een goede zaak maar ik vraag me dan wel meteen af of zo’n team van jonge honden bestand zal zijn tegen ‘het complexe politieke gebeuren’. Ik zeg ‘complex’ omdat ik vandaag even heb zitten spelen op de interessante site De Baas van Nederland. Uit de toelichting van die site:
Met het programma van de Baas van Nederland kunt u uw eigen regeringsbeleid vorm gaan geven. Per hoofdcategorie in het startscherm kunt u doorklikken naar een overzicht met specifieke maatregelen. Hiermee kunt u uw eigen regeringsbeleid vorm gaan geven. U kunt bijvoorbeeld maatregelen selecteren die betrekking hebben op de sociale zekerheid, de uitgaven voor defensie of de loon- en inkomstenbelasting. Het programma is zo eenvoudig mogelijk opgezet en wijst zichzelf de weg. De gebruiker kan steeds naar het startscherm terugkeren door op de grijze ‘De Baas van Nederland’ balk bovenaan het scherm te klikken.
Ik werd al moe na het invullen van een enkele categorie. Mijn inzicht is beperkt, mijn motivatie gering. Die constatering vergroot mijn respect voor politici dan weer een beetje. Ik zou niet graag in hun schoenen staan.
Jij wel? Speel Baas van Nederland en je weet het.
@
Heb het geprobeerd, maar eerlijk is eerlijk: wat een lastige keuzes. Ik blijf maar 'in mijn eigen schoenen staan'.
@Roof: beleid op provinciaal niveau is waarschijnlijk al (meer dan) lastig genoeg? Laten we er maar een beetje op vertrouwen dat de politiek soms ook goede beslissingen neemt, al is het maar voor een deel 🙂
Ik heb er ook even mee zitten spelen, maar het is mij veel te lastig. Jammer dat er ook alleen maar over bedragen wordt gesproken. Ik kan wel roepen dat er meer geld moet worden uitgetrokken voor leraren, maar erg gegrond is die bewering dan niet, en ook jammer dat de site weinig inzichtelijk maakt wat gevolgen van je keuzes zijn. Wellicht als je alles doorloopt, maar ze waren mij al kwijt.
@LeWi,
Ik had precies hetzelfde. Maar de gevolgen komen IRL ook pas na een paar jaar aan het licht. Bleek die 100 miljoen voor een tunnel toch minder effectief dan gedacht, en is er toch weer een half miljard in rook opgegaan door onnodige bureaucratie….
Complex.