clear

zoeken

search

Komt het nog goed met de Readius?

03 juli 2009


Toen ik voor het eerst hoorde van de Readius was ik meteen enthousiast. Het leek me een e-reader met bijzonder veel potentie. Ik kijk maar zelden reikhalzend uit naar de lancering van gadgets maar de Readius leek me een hebbeding van de eerste orde.

Omdat het al zo lang stil is rondom dit product ging ik op zoek naar nieuws en contateerde tevreden dat er inmiddels een website in de lucht is. Toen ik op die site zocht naar een lanceerdatum kwam ik echter bedrogen uit. Niets geen lancering.

Uit een posting op Bright, van twee maanden geleden, maak ik nu op dat het misschien helemaal niet meer goed gaat komen met de readius. Er zijn geldschieters nodig.

Damn. Slaat het Feyenoordsyndroom in de e-readerbranche ook al toe. Wee mij.

@

4 Reacties

  1. Wilma schreef:

    Ik heb volgens mij alweer 2 jaar geleden contact met hen gezocht om te kijken of we het een interessant middel was om ebooks mee te bekijken. Maar mij werd gelijk verteld dat dit niet mogelijk was. Daar was het apparaat niet geschikt voor. Het was alleen interessant voor RSS en krantenartikelen. De dure iLiad die we toen uitgeprobeerde was helemaal ellende (mede door slechte service).

    Ik hoor positieve berichten over BeBook en zou het liefst eens een Kindle testen. Maar wellicht is de toekomst toch het lezen van boeken op de mobiel?

    Grz Wilma

  2. Dat zou inderdaad goed kunnen. Dacht eerlijk gezegd ook altijd dat readius telefoon met oprolscherm zou worden. DAAR zag ik nog het meest in.

    Kan nu toch niet lang meer duren voordat de killerapp er komt…

  3. schrijverdezes schreef:

    En het lezen van boeken op papier, zou dat ook nog een kansje maken? (Zou een boek op je mobiel nou echt prettig lezen?)
    Of gewoon het niet-meer-lezen van boeken, heeft dát misschien de toekomst?
    (Voor de goede orde: ik ben niet tegen e-books en zie er, in de eerste plaats voor mensen die nu groteletterboeken lezen, zeker toekomst in.)

  4. @Schrijver: hoe het op de lange termijn zal zijn durf ik echt niet te voorspellen. Misschien is alles wel achterhaald, over een jaar of vijftig. Voorlopig denk ik dat alle varianten nog wel toekomst hebben. Mensen en verhalen horen bij elkaar, en hoe ze dan verteld worden is voor de ene persoon misschien belangrijker dan voor de ander.

    Op mijn huidige telefoon heb ik in ieder geval nog nooit een heel boek gelezen. Een document van een paar pagina's hooguit. Belangrijkste factoren daarin zijn de afmetingen van het scherm en het feit dat ik graag van papier lees (gewenning?)

    Dat er ook een grote groep mensen is die minder om lezen geeft geloof ik ook wel. Als je nu opgroeit heb je heel wat meer alternatieven dan, pak 'm beet, 50 jaar geleden. Ben erg benieuwd hoe verhaalbeleving er voor die generatie uit zal gaan zien…

Reageer