clear

zoeken

search

Interfaces: de toekomst is nu

18 november 2008

Hij leek zo futuristisch in 2002, die interface in Minority Report

@

Via

8 Reacties

  1. Robert schreef:

    Is het niet zo dat dergelijke interfaces worden gebouwd omdat wetenschappers zoiets hebben gezien in een film?

    Jaren geleden heb ik een documentaire gezien waarin werd gesteld dat wetenschappers heel erg blij waren met de TV-serie Star Trek omdat dit op hun nieuwe ideeën bracht (bv. de teleport waarmee men nu experimenteert op atoomniveau).

    Wie weet moeten we meer scriptschrijvers bij bedrijven en instituten plaatsen om innoverend te zijn 🙂

    Greetz

  2. Daar kan ik me best iets bij voorstellen. Inspiratie komt vaak voort uit fantasie tenslotte.

    Toch denk ik dat er ook wel films zijn die stiekem meer realiteit laten zien dan de makers konden bevroeden. Enemy of the State leek ook far fancy, maar was ‘ie dat ook?

    Uit het zicht van de massaconsumptie ligt er al erg veel technologie op de plank. Wij stervelingen horen en zien daar waarschijnlijk nog niet de helft van

  3. Robert schreef:

    Dat denk ik ook wel ja. Misschien is het beroemdste voorbeeld in Nederland wel die ene scheikundedocent die op “zwaar water” zocht. Omdat hij in dezelfde straat woonde als een persoon met mogelijk extremistische ideeën, kreeg hij niet veel later bezoek van de AIVD.

    Toen bleek dat de AIVD in Nederland al geruime tijd datamining technieken gebruikt.

    Die technieken had ik toch alleen verwacht bij de grotere broertjes als de CIA.

    Off-topic, in de Simpsons film is nog een korte grap te zien over datamining door de Amerikaanse overheid 🙂

    Greetz

  4. Bizar voorbeeld zeg. Ook in de achtertuin kunnen we verrast worden, dat blijkt weer wel.

    Bedankt voor de anecdote.

  5. Gerard Bierens schreef:

    Eigenlijk ben ik niet heel erg onder de indruk van deze interface, het ding doet dingen die je met een Wii van 250 euro ook kunt. In geloof ook niet in deze manier van werken. Het ziet er prachtig uit, maar het lijkt me toch niet echt heel praktisch om de hele dag voor een megascherm te moeten staan, en voor iedere actie met mijn armen te moeten fladderen. Goed voor de conditie, dat wel.

  6. Dat van die wii ben ik wel met je eens Gerard, maar ik speel op de wii toch ook voornamelijk games die ik vanaf de bank kan spelen, liggend. Gaat prima met dat karten bijvoorbeeld.
    Als je scherm maar groot genoeg is zie ik zelf wel mogelijkheden hoor. Beetje wuiven, beetje inspreken en hop: weer wat content de deur uit 🙂

  7. @ Robert : Dat valt mij ook op. Maar het is wel raar dat Sci-Fi schrijvers meer fantasie hebben dan wetenschappers. Want je moet je die dingen toch kunnen inbeelden. Misschien is dat nu juist het verschil tussen oa. Einstein en de rest van de wetenschappers.

    @ Edwin : Inderdaad, heel wat bedrijven hebben nog onuitgegeven technologie liggen. Eenvoudig weg omdat er naar hun mening een markt voor moet zijn, wat logisch is als commercieel bedrijf.

    @ Gerard : Ik had net hetzelfde gevoel toen ik het filmpje bekeek. Het rare is dat ze hier eindelijk twee technologiën samenbrengen die je al vrij lang lang naast mekaar kon gebruiken. Het aan mekaar koppelen is niet zo moeilijk of onoverkomelijk … maar waarom komt dat dan nu pas?

    @ onderwerp : Als ze nog inspiratie nodig hebben, kunnen ze misschien best is een virtuele ideeënbus opzetten dan kan ik hen flooden 😉

  8. Toch het verkeerde vak gekozen misschien, Benoit 🙂

Reageer