clear

zoeken

search

700 Ningers

07 februari 2008


Bibliotheek 2.0 op Ning heeft vandaag het 700e lid mogen begroeten. De groei van het netwerk gaat niet meer zo hard als in het begin maar toch: het is een gemiddelde groei van 70 leden per maand. Er zijn ook landen waar het totaal aantal leden gelijk is aan ons moyenne.

Deze week ging ik uit eten met collega Enno om eindelijk eens allerlei ontwikkelingen te kunnen bespreken in een relaxte setting. Dat was zeer geslaagd. Ning kwam ook aan de orde. En mijn persoonlijke conclusie is dat Ning begint te wringen. Ik wil er graag meer mee doen maar weet nog steeds niet goed wat precies. Dat het grote aantal leden niets zegt over het aantal reacties en bijdragen is inmiddels wel helder: dat beperkt zich toch tot een selecte groep. Dat is jammer maar ik vrees dat ik weinig meer kan doen dan het accepteren.

Toch ben ik op zoek naar een vervolg, naar meer beweging, naar interactie, naar spektakel. Ik zal weer eens een poll lanceren. Ik ben namelijk benieuwd naar de tevredenheid van de deelnemers. Ondanks het wringen blijft het natuurlijk wel mooi, die mijlpalen. Het aantal van 1000 leden wordt steeds minder onwaarschijnlijk…

@

6 Reacties

  1. Jan Tweepuntnul schreef:

    Ik heb zelf het gevoel dat er wel beweging aan het ontstaan is. Dat vind je nog niet direct bij Ning terug. Maar we zitten denk ik nog maar in het prille begin van de veranderingen.

  2. Daan schreef:

    Een borrel 2.0? 😉

  3. BB schreef:

    @ Jan: dat ben ik deels wel met je eens…geloof ik…

    @ Daan: ik heb er over gesproken met Enno. Ik zal er een dezer dagen een old skool mailtje aan wijden!

  4. Jan Tweepuntnul schreef:

    @Daan: doe dan maar meteen 3.0:-)

  5. Dat er weinig gereageerd word door gebruikers komt waarschijnlijk door de regel van 1%. Ik ben bang dat deze regel nog wel een tijd zal blijven gelden.

    Misschien dat je zou kunnen kijken of je iets kunt organiseren waarbij je Ning gebruikt.
    B.v. online symposium, e-learning achtige cursus oid. Ook zou je kunnen kijken of er misschien IDM opleidingen zijn waarmee je iets samen zou kunnen doen.
    Of natuurlijk zoals Danielle al voorsteld een borrel houden voor de gebruikers zoals b.v. de twitterborrel

  6. Dat denk ik inderdaad ook Jeroen!

    Een evenement zal er denk ik wel komen. Toevallig heb ik er net een mail over gestuurd. Het is alleen nog in de prille conceptfase. Later meer daarover. Koppelen aan online evenementen lijkt me geweldig.

    Op de een of andere manier dacht ik dat dat vanzelf wel zou komen maar misschien moeten we ook daar iets pro-actiever gaan handelen. On verra!

    Bedankt voor je reactie in ieder geval!

Reageer