clear

zoeken

search

Websites gebaseerd op videogames deel II: Hidden Games

09 december 2007


Een jaar geleden schreef ik hier over een theorie dat steeds meer websites elementen van videogames integreren in hun interfaces en toepassingen. In het afgelopen jaar heb ik het gebruik van ‘game-elementen’ alleen maar zien toenemen.

Het is daarom wel interessant dat ik op R/W Web las over een gratis e-book op Lulu.com: The Web: Hidden Games, van C. Weng.

In dit e-book beschrijft Weng waarom Digg, YouTube en Facebook deels beschouwd kunnen worden als games, en dat ze mede daardoor zo ongekend populair zijn:

“Some websites are designed to be games. Most are not. But have you ever heard people, or found yourself addicted to Digg, YouTube, or Facebook? Have you ever wondered why? Well, itโ€™s because they are games, at least partially!”

Ergens ligt het een beetje voor de hand, om de link te leggen tussen de sociale elementen van de genoemde sites en de sociale elementen van gaming. Toch is het wel aardig om dit boek even te bekijken, je kunt er allicht even diagonaal doorheen crossen.

Terloops stuitte ik ook nog op de gratis webbased game Travian. Alleen al in Nederland goed voor ruim 86.000 spelers. Het ziet er geinig uit. Ik ben blij dat onze biebgamers er ook weer een optie bij hebben. Als echte Zeeuw ben ik zelf even toegetreden tot het ras der Germanen en leg ik me vooralsnog toe op het verzamelen van klei.

@

6 Reacties

  1. Lorenz van Gool schreef:

    Interessant E-book, waar niet alleen het web bekeken wordt van een ander perspectief, maar waarbij ook maar weer eens de aandacht gelegd wordt op de definitie van een videogame…

  2. En dat helemaal voor niks ๐Ÿ™‚

  3. Anoniem schreef:

    @Edwin,

    Dank voor de tip: Travian kende ik nog niet. Al snuffelend kwam ik ook terecht op deze pagina met spellen die via het web gespeeld kunnen worden: //www.galaxy-news.nl/games/. Misschien is dat een goeie pagina voor jouw bibliotheekbezoekers?

  4. Ziet er leuk uit Ano.

    Jij dus ook bedankt voor de tip!

  5. Wow!ter schreef:

    Mijn oudste zoon is helemaal in Travian. Runescape is uit wat hem betreft. Online Soccer manager is ook nog steeds populair bij hem en zijn klas (groep 8)

  6. Speelt ie dat dan al lang Wouter? En hoe oud is jouw zoon dan?

    (nieuwsgierig he?)

Reageer