clear

zoeken

search

Blog Action Day 2007

15 oktober 2007


Eerlijk gezegd krijg ik helemaal de kriebels van de huidige hype rondom klimaatverandering en het milieu. Dat is niet omdat ik het milieu onbelangrijk vind, integendeel, maar meer omdat het een soort industrie geworden lijkt te zijn. Ik geloof wel dat er een verschil gemaakt kan worden en ik sympathiseer ook zeker met tegenbewegingen. Maar de nobelprijs voor Al Gore? Kolder!

Maar laat ik niet teveel zeuren. Vandaag is het Blogaction Day en ik heb een maandje geleden beloofd om aandacht te besteden aan het milieu.

Bij deze. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de Wetenschapsdag 2007 in de Zeeuwse Bibliotheek onder de aandacht te brengen. Die staat namelijk ook in het teken van klimaatverandering. ‘Het topje van de ijsberg’.

Het meest bijzondere vind ik dat er dit jaar geen videogames gespeeld kunnen worden. Onze vaste partners van United Gamers organiseren geen events meer. Daarom niet getreurd: dit jaar hebben een breed aanbod boardgames, van Warhammer tot live Roleplaying games. Dat is wat je noemt wireless gaming. Goed voor het milieu joh!

Well the sheaves have all been brought, but the fields have washed away,
And the palaces now stand where the coffins all were laid,
And the times we see ahead, we must glaze with rozy hues,
For what don’t wish to admit what it is we have to lose.
Millenia in coming, the modern age is here.
It sanctifies the future, yet renders us with fear.
So many theories, so many prophecies,
What we do need is a change of ideas.
When we are scared we can hide in our reveries but
What we need is a change of ideas.
Change of ideas, change of ideas,
What we need now is a change of ideas.

-Bad Religion-

7 Reacties

  1. Daan schreef:

    En we hebben gelukkig nog de ‘groene’ zoekmachines, zie //tinyurl.com/2lj3jh

  2. Henk schreef:

    Die Nobelprijs vind ik ook van de zotte. Prima dat meneer Gore voor wat extra bewustwording heeft gezorgd, maar ik blijf het toch een ijdeltuit vinden.

    ‘t Is niet zo eco om de hele wereld over te vliegen om de boodschap te verkondigen en zo’n stroomverslindend Live Earthconcert organiseren.

    Maar ok, ik wil best bloggen voor de goede zaak.

  3. @ Daan: die bewaar ik dan weer even voor het weekend 🙂

    @ Henk: die eigen mok is best een goed plan maar ik vraag me wel eens af wat dat weer kost aan water (en eventueel vaatwasmiddel) om die elke keer te spoelen.

    Maar al te vaak zijn goed bedoelde maatregelen weer net zo kostbaar en belastend als het alternatief, heb ik me wel eens laten vertellen..

  4. Een waterman schreef:

    Niet mokken, ga lekker wokken…… Drink gewoon eens water in plaats van dat verslavende bakje koffie. Wat zal dat niet aan energie kosten, zo’n hele dag dat koffiezetapparaat dat aan staat voor af en toe dat bakje slootwater. En laat ik het dan nog niet eens gehad hebben over het energieverbruik bij het branden van de koffiebonen, welke in derdewereldlanden geplukt worden door kleine kinderen.

  5. Tsja, dan kun je je wel beperken tot water alleen :-/

  6. Boesje schreef:

    Goed plan van die waterman. Wat is er mis met een gemeentepils ?

  7. Met hop en gerst zeker 🙂

    Maar met water is zeker niks mis. Zeker niet in het zoete Zeeland.

    Ik vind het nog altijd een wonder, dat dat uit de kraan komt.

Reageer