clear

zoeken

search

Uitgever O’Reilly start met verkoop van boeken per hoofdstuk

18 juni 2007


Gelezen op O’Reilly Radar: O’Reilly start met de verkoop van boeken per hoofdstuk.
Wat begon in de p2p-wereld werd later ook overgenomen door muzieksites als iTunes. Boeken met een Creative Commons licentie, zoals The Wealth of Networks, van Benkler werden ook al aangeboden per hoofdstuk. Maar nu dus ook op commerciële basis, via uitgevers.

Ik ben benieuwd of hier een grote markt voor is.

We houden het in de smiezen.

Foto via Tor6

@

4 Reacties

  1. robert schreef:

    Heel goed van ze! Vooral bij naslagwerken heb je alleen informatie in een bepaald hoofdstuk nodig. Het is dan kolder om het hele boek te kopen, alleen voor dat ene hoofdstuk. Het lijkt me ook erg handig voor bedrijfsbibliotheken van organisaties.

    Ik ben alleen bang dat ze al veel concurrentie van Google zullen hebben. In Google Books kan je, de boeken die beperkt raadpleegbaar zijn, met een “truukje” toch volledig bekijken. Door een beetje handig bepaalde zoektermen te gebruiken kan je hele hoofdstukken van een boek raadplegen, zonder dat je het boek daadwerkelijk hoeft aan te schaffen (of dat je een bepaald hoofdstuk aanschaft).

    Maar goed, eerst maar eens kijken of het concept een beetje aanslaat : )

  2. Hey Robert.

    Je zou daar heel goed gelijk in kunnen hebben. Als het echt een hoofdstuk is voor de naslag, heeft dat wel een meerwaarde. En het is vaak ook nog wel te behappen om het dan ook uit te printen.

    Ik wist zeker dat ik wel eens had geblogd over dat trucje met Google Books, maar ik kreeg die post niet naar voren met de zoekfunctie.

    Toch gevonden in het archief. Gek om in je eigen digitale geheugen te moeten graven….

    //tinyurl.com/3dszzq

    nb:
    wanneer krijg je de uitslag van je afstuderen nu ook alweer?

  3. robert schreef:

    : )

    Overigens moest ik vanochtend ook in je archief zoeken (ik wilde iemand wijzen op het onderzoek van Rick Koopman) en dan is de zoekfunctie van blogspot toch niet altijd even effectief. De commentaren en de tags worden namelijk niet doorzocht. Je moet dan echt een paar termen uit het artikel herinneren om het artikel terug te vinden. Hopelijk komt blogspot nog eens met een verbeterde zoekfunctie : )

    Het cijfer volgt begin juli. Twee of drie juli zal het mondeling plaatsvinden en dan hoor ik na afloop het definitieve cijfer.

    Mazzel!

  4. Ik gebruik steeds vaker de zoekfunctie van blogger zelf (lins boven) maar als die niet werkt probeer ik het met de zoekfunctie van Google rechts, die doorzoekt die tags weer wel. Maar in de posts van 2006 en 2005 werken de tags weer minder goed en moet je inderdaad weer meer aan de slag met trefwoorden.

    Maar als je er niet uitkomt kun je altijd even mailen hoor. Het archief is nog niet van ee dusdanig omvang dat ik er zelf niks meer in terug kan vinden!

    Geniet van deze spannende weken dan 🙂

    Lator!

Reageer