clear

zoeken

search

Doorzoekbare video’s maken, uploaden en delen met Viddler

23 mei 2007


Ik las op het blog van Margreet over Viddler. Een video-website die Margreet als interessant voor het onderwijs beschouwt. En ze heeft gelijk. Viddler is zeer geschikt voor visuele educatie en daarmee ook interessant voor de bibliotheekwereld.

Het interessantste aspect van Viddler is dat je tags kunt toekennen aan afzonderlijke fragmenten. Dat maakt de film zelf doorzoekbaar. En nu de videocultuur het internet meer en meer lijkt over te nemen wordt het zoeken binnen video’s steeds belangrijker. Denk ook aan de mogelijkheden van Mojiti, dat ik eerder als eens besprak.

Viddler kan goed van pas komen als je bijvoorbeeld een instructiefilmpje wilt aanbieden van een bepaald werkproces. Je kunt de fragmenten die een bepaalde handeling verbeelden dan simpelweg markeren en desgewenst afzonderlijk integreren in je website of blog. Mensen die geen tijd hebben om de hele film te kijken kunnen met een zoekactie dan direct naar het bewuste fragment navigeren.
Het is ook mogelijk om rechtstreeks vanaf de site van Viddler video’s op te nemen. Dan moet je natuurlijk wel beschikken over een webcam.

Ik ga mezelf binnenkort eens wat beter verdiepen in alle mogelijkheden en zal dan ook op zoek gaan naar een vergelijking van de verschillende aanbieders. Iets met bomen en iets met bos. Maar Viddler maakt een goede kans om als favoriet uit de bus te komen.

@

Reageer