clear

zoeken

search

Make Internet TV : goede en eigentijdse instructie online

19 april 2007


Zoals zo vaak slaagt het team van Planet Download ook deze week weer met vlag en wimpel voor het verwijzen naar prachtige programma’s en websites. Zo komt het handige TeamViewer aan bod en de fantastische website Make Internet TV.

Make Internet TV bevat stapsgewijze instructies, verrijkt met videomateriaal, voor het maken van filmpjes die geschikt zijn voor het miljoenenpubliek van sites als YouTube, LiveLeak en Dailymotion.

Nu is dat op zich niets bijzonders maar MIT presenteert de instructies op zeer heldere en eigentijdse wijze. De lay-out en navigatie van de website is helemaal 2007 en mijn gevoel zegt me dat zelfs de grootste leek met deze site uit de voeten kan. Natuurlijk, de site is in het Engels, maar daar gaat het nu even niet om. Het gaat erom dat deze site zowel mooi en modern, als intuïtief en onderhoudend is.
Na doorklikken komt de hoofdstukindeling prachtig naar voren en de verschillende opties (camcorder of digital camera, Windows of Mac, single hand of two hands) worden steeds fraai uitgesplitst.

En let op de hulpmenu’s rechts. Er is een speciale link voor mensen die ‘feel overwhelmed?’ maar ook een Wiki voor mensen die juist meer achtergrondinformatie zoeken bij het onderwerp.

Is er dan helemaal niks mis met deze website? Niet wat mij betreft.

De makers van deze site leggen de lat heel hoog en toch heb ik het gevoel dat een site als deze eenvoudig is te maken. Ik ga Makeinternettv.org doorspelen aan mensen die er hun voordeel mee kunnen doen. In de Zeeuwse Bibliotheek gaan we dit jaar ook weer aan de slag met media-instructie voor zowel collega’s als gebruikers. Ik zou het graag zien in deze vorm.

Eén groot superlatief!

@

Reageer