clear

zoeken

search

Honderden kerkdiensten online op kerkvannederland.nl

22 december 2006


Ik schrijf niet zo vaak over religieuze zaken om de doodeenvoudige reden dat ik zelf niet gelovig ben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ook de Christelijke gemeenschap flink aan de digitale weg timmert. In mei stuitte ik al eens op een aantal fraaie initiatieven, zoals eBible en eChurch, deze week las ik over een nieuwe website van de IKON en Zendtijd voor Kerken: Kerkvannederland.nl.

Aangezien ik inhoudelijk niet zo heel goed op de hoogte ben kan ik de kwaliteit van de geboden informatie niet zo goed beoordelen maar ik heb de indruk dat dat wel snor zit. Je kunt zoeken op kerkgenootschap, voorganger, thema, plaats of trefwoord en rechtsonder tref je ook nog eens een aparte zoekingangen aan voor liturgieën en het archief.

Op de site van IKON lees je het volgende.

Kerkvannederland.nl zal zich ontwikkelen tot dé site voor online kerkdiensten. De omroepen verwachten in de loop van 2007 ruim 1.500 diensten online te kunnen aanbieden. De site start met 500 diensten die te bekijken of te beluisteren zijn. KerkvanNederland.nl bevat tevens 2.000 links naar internetsites van plaatselijke kerken in Nederland.

Het lijkt mij wel een aanwinst voor gelovigen, hoe dan ook.

Tijdens de kerstdagen zal het aantal bezoekers van kerkdiensten traditiegetrouw flink toenemen, in het kader van de pais en vree enzo. In dat kader kan ik het dan toch niet laten om een mooi kaartje van de site Maps of War op te nemen in deze post: The history of religion. Hier krijg je in een vogelvlucht van anderhalve minuut goed te zien hoe religie wereldwijd onstond en verspreid raakte en nog belangrijker: welke strijd en oorlog daar uit voortkwam.

Pais en vree duurt een dag of twee…

@

Reageer