clear

zoeken

search

Hyperlinks op je weblog of website verrijken met Snap Preview Anywhere

14 december 2006


Ik heb een nieuwe tool toegevoegd aan dit weblog: Snap Preview Anywhere. Als de bezoeker met de muis over een link in de tekst beweegt, komt er een klein scherm in beeld, dat een ‘preview’ geeft van de URL waarnaar verwezen wordt.

Ik vind het zelf wel een fraaie toevoeging maar ik zou graag willen horen wat jullie ervan vinden. Ik las namelijk ook ergens dat de laadtijd van een pagina er door toeneemt en dat niet alle gebruikers gecharmeerd zijn van die kleine vensters.

Zie het dus als een experiment en schroom niet om wat feedback te geven in de commentaren. Volgende week zal ik deze tool dan nog eens heroverwegen.

@

13 Reacties

  1. Anders Floor schreef:

    Dat snap preview is een ramp. Je dringt het op aan je gebruikers, het valt over je tekst heen, het vertraagt, het verwart en het voegt weinig tot niks toe. Het wordt al helemaal irritant als die popups telkens opnieuw tevoorschijn bij links naar sites die je al jaaaren kent…. niet doen. Zie ook //www.johnchow.com/snap-preview-anywhere/

  2. Anoniem schreef:

    Ik sluit me helemaal aan bij het commentaar van anders floor: erg irritant en het voegt niets toe.

  3. Marina schreef:

    Hoi Edwin,
    Het venster dat opent als je over de ‘Snap Previewed URL’ muist, is niet erg leesbaar en geeft in deze gevalen m.i. nog niet echt een goede indruk van wat je te wachten staat.
    Het kán wel handig zijn als het visuele informatie betreft. Een schema, foto o.i.d.
    Bij Marktplaats vind ik het b.v. reuze handig dat er bij de zoekresultaten een klein fotootje staat. Dat scheelt enorm in het doorklikken!
    Dus wat mij betreft hangt het ervan af waar je naartoe linkt.
    Groet, Marina

  4. Anoniem schreef:

    Hoi,

    wat een drama! Ik kreeg zelfs een mouse over toen ik over de link voor het commentaar ging…. Zou het dus, net als mijn voorgangers al hebben geschreven, lekker weer uitzetten 🙂 Was leuk voor even maar toch echt niet voor altijd.

    Moqub

  5. I stand corrected.

    Your wish is my command.

    I rest my case.

    Nulli Cedo.

    Errare humanum est.

    Bedankt voor de respons mensen.

    Het was een lieve eendagsvlieg.

  6. boekendingen schreef:

    Hallo,

    Enige tijd geleden ontdekte ik ook het snap-speeltje. Zelfs zonder uitproberen leek het mij wel erg rommelig worden als bij elke link zo’n ding tevoorschijn springt. Toch heb ik het in gebruik, maar wel beperkt. Op mijn pagina met tentoonstellingen (//www.boekendingen.nl/wp-nieuws/tentoonst.html) heb ik het gekoppeld aan logootjes van de instellingen. Ik vind dat toch wel een levendig effect geven.

    Hans vd Bergh

  7. Olf schreef:

    Vooruit, een tegengeluid.
    Want dat verdient het initiatief van Edwin wel.
    Zelf begreep ik niet helemaal goed hoe hij dit van ‘buitenaf’ voor elkaar kreeg. Vinnnut het wel knap van hem. In IE en Opera werkt het namelijk (bij mij) niet. In Firefox weer wél. Maar dat laatste heeft waarschijnlijk te maken met de zogenaamde add-on die ik een poosje geleden aan de FF-browser heb toegevoegd: Cooliris. (is vrij eenvoudig op te zoeken via de Mozilla page). Dus ik weet niet wat mensen zien met de FF-browser die Cooliris níet hebben geïnstalleerd. Ben reuze benieuwd wat ze eigenlijk te zien krijgen.
    Hoe dan ook, Cooliris werkt bij mij perfect en ik vind het een ideale toepassing als ik een snelle blik (op vluchtige informatie) wil werpen. In tegenstelling van wat in de bovenstaande postings wordt geschreven: ik zie écht de complete webpagina in een, wat ik maar zal noemen, ‘mash-up scherm’. Er zijn denk ik wel enkele voorwaarden. Je moet minimaal een 17-inch beeldscherm hebben en een hoge resolutie draaien. Waarschijnlijk is een snelle verbinding ook noodzakelijk, maar dat heb ik niet uitgezocht. Ook werkt het (volgens de makers) alleen nog in FF. Aan de werking onder IE7 wordt hard gewerkt, zo beloven ze.
    Misschien is het toch beter om aan FF gebruikers over te laten of ze Cooliris zelf al dan niet aan hun browser willen toevoegen. Uiteindelijk kun je de werking ervan zelf configureren via het menu Tools-> Add-ons, of via het vinkje rechtsonderin de browser (aan- uitzetten).
    @ Edwin: in Netvibes heeft Cooliris bij mij maar één dag gewerkt in de feeds die ik met deze Single Page Aggregrator binnenhaal. Daarna niet meer. In Pageflakes evenmin (maar zij hebben een andere aardige oplossing bedacht). Met databases als Parlando en Overheid.nl heeft Coolris ook moeite. En misschien wel met alles wat de browser als database naar binnen haalt. Dat moet ik nog verder uitpluizen. Hoe zijn jouw ervaringen?
    Zo, nu nog even de commentaren lezen op de voorspelling van Gartner of de weblogs al weer op hun retour zijn…

  8. @ Hans

    Ik vind het ook daar een toegevoegde waarde hebben. Bij mij werkt het denk ik een beetje zoals OLF beschrijft. Zowel in FF als IE 7 geen enkel probleem met deze tool

    @ Olf: Cooliris heb ik nog niet ingesteld als add-on. De moeite? Er zijn er zoveel he?

    Maar het blijft een crime, al die verschillende weergaven in verschillende browsers en versies daarvan. Het blog komt het best tot z’n recht in firefox….maar velen houden het bij Internet Explorer.

    Het blijft een factor.

    Weblogs op hun retour? Ze beginnen net aan invloed te winnen, wat ik je brom….

    @

  9. Danniëlle schreef:

    Mis ik iets? Is de tool nu al verdwenen of doet tie het gewoon niet in Flock?

  10. Mirjam schreef:

    Zelfde vraag als Danielle…. het is nog vroeg, dus misschien ligt het daaraan dat wij wat missen????

  11. @ Daniëlle & Mirjam

    Ik heb Snap inderdaad meteen weer uitgezet na de eerste vier reacties. Eenweek lang irritatie veroorzaken leek met ook niet zo zinvol. Dat bewaar ik liever voor een andere gelegenheid 🙂

    Maar via de link kun je het natuurlijk wel uitproberen op je eigen blog 😮

    Groetjes

    Edwin

  12. Anoniem schreef:

    Oh ja, over weblogs op hun retour, zie //www.aboutblank.nl/pivot/entry.php?id=2138

    D.

  13. De aantallen zullen ongetwijfeld een keer stagneren maar de betekenis ervan volgens mij juist niet…

Reageer