clear

zoeken

search

Tool van de week: de Microsoft Office plug-in van Zoho

01 december 2006


Ik was net helemaal gewend aan het feit dat toptoepassing Writely helemaal is overgegaan in Google Docs & Spreadsheets en had mezelf voorgenomen die software voorlopig trouw te blijven omdat je er zo mooi samen aan documenten mee kunt werken..en ze ook nog eens meteen als PDF-bestand kunt opslaan.

Vandaag ben ik echter weer aan het twijfelen gebracht door een prachtige plug-in van concurrent Zoho, waarop ik werd geattendeerd door Techcrunch. De plug-in kun je rechtstreeks downloaden en als je die installeert op je pc, nestelt die zich meteen in MS Word en Excel. Vervolgens moet je jezelf nog even registreren bij Zoho (2 minuten werk) en kun je aan de slag:

Als je Word opent en een document hebt aangemaakt en opgeslagen op je pc, kun je het document via de zoho-knop ook direct online opslaan. En daar kun je dus altijd bij en bovendien biedt Zoho ook de mogelijkheid om documenten met derden te delen. Je kunt ervoor kiezen iemand alleen toegang te geven om te kijken maar ook om wijzigingen te aan te brengen.

We kunnen al een paar jaar in de email van het werk, vanaf thuis, maar toegang tot je bestanden op het netwerk, zit er helaas niet in. En daarom is dit zo’n mooie toepassing. Dan zit dat er dus wel in en hoef je niet elk relevant document naar jezelf te gaan zitten mailen.

Prettig weekend allen saam.

@

5 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Gouden tip! Zo begint het weekend goed. Nu moet de ZB die dure frutiger nog lozen…

  2. Danniëlle schreef:

    De tip laat ik aan me voorbij gaan maar fijn weekend!

  3. Arvind schreef:

    Thanks for the nice post on the Zoho plug-in, Edwin! Glad that you like it. Keep using Zoho 🙂

  4. @ Henk: blij dat ‘ie je blij maakt!

    @ Daan: niks voorbij laten gaan, installeren!

    @ Arvind: you’re welcome. Good ideas make the world go round and the work a lot easier. Thanks for reacting to this post as well!

  5. Anoniem schreef:

    @Edwin: Ik gebruik Word bijna nooit, die ‘discussie’ is hier al eens gevoerd geloof ik en daar is het nu ook veeeeeel te laat voor. Maar om eerlijk te zijn, ik dacht dat het een pc link was, vandaar dat ik de link voorbij liet gaan. Trusten 🙂

    Daan

Reageer