clear

zoeken

search

Probleemloos al je bestanden openen en converteren met Zamzar

02 november 2006


Er zijn van die weken dat de nieuwsbrief van Planet Download veel interessants heeft te bieden. Dat is ook deze week het geval.
De gouden tip deze week is een website met de naam Zamzar, die op 30 oktober j.l. gelanceerd werd.

Hoe vaak heb je het niet dat je een bestand wilt openen maar dat de computer het bijbehorende programma niet kan vinden, of dat het gekoppelde programma het bestand niet goed kan afspelen, weergeven, of openen? In het ergste geval kun je dan uren lang op zoek naar drivers, codecs en wat dies meer zij.

Planet schrijft:

“Er zijn ook minder dramatische scenario’s te bedenken: je wilt een pdf’je van een document maken […] of je wilt een videoformaat converteren. Dankzij Zamzar.com doe je dat allemaal, zonder een bit software te installeren. Een kwestie van het te converteren bestand uploaden en de mogelijke conversies worden automatisch weergegeven. Even een mailadres opgeven, en je bestand wordt omgezet. Is dat gebeurd, dan krijg je een mailtje met een download-linkje. Een beetje geduld is geboden: je moet geen haast hebben… Ook raden we je niet aan je zwarte boekhouding te uploaden, hoewel Zamzar belooft bestanden maximaal 24 uur te bewaren.”

Ik heb even geen testbestand voorhanden maar Zamzar ondersteunt veel extensies. Op FILExt kun je inderdaad nagaan welke software bij een bepaalde extensie hoort.

Deze link kan volgens mij blind in de favorieten.

@

Reageer