clear

zoeken

search

Aanwinsten: ‘Libraries and Google’ en ‘Recht in een virtuele wereld’

01 november 2006


Een van de fijnste aspecten van het werken in de ZB is het voorrecht om alle aanwinsten als eerste te mogen zien. Vandaag trof ik tussen de aanwinsten het boek Libraries and Google aan, met bijdragen van ongeveer twintig auteurs die titels dragen als ‘The (uncertain) Future of Libraries in a Google World’ en ‘Directing students to New Information Types: a new role for google in literature searches?

Dat boekje gaat mee naar huis, dat lijkt me vrij helder…

Voor het eerst in lange tijd kreeg ik zowaar ook weer eens zin om een aanwinst uit de rubriek recht te lenen: Recht in een virtuele wereld: Juridische aspecten van Massive Multiplayer Online Role Playing Games (MMORPG).
Ik vind het interessant om te zien dat virtuele werelden al zo veel impact hebben en zo veelomvattend zijn, dat men al nadenkt over de juridische aspecten.
Dat boekje gaat echter niet mee naar huis. Ik zie namelijk net dat het ook online beschikbaar is als Word-document. Hulde!

@

2 Reacties

  1. En over Google gesproken: ik wilde niks zeggen over de overname van Jotspot. Jotspot testte ik vorige week en vond het te gekke wiki-ware maar was wat nukkig omdat het beperkt was.
    Nu krijg ik een mail van hen dat er niks meer betaald hoeft te worden dankzij de overname door Google. Komt er toch nog een //zbdigitaal.jot.com

  2. Anoniem schreef:

    Dit boek zou iedereen die in een bibliotheek werkt moeten lezen. Het eerste hoofdstuk alleen al is zeer de moeite waard

Reageer