clear

zoeken

search

Multimediale ontmoetingen met je verleden op Nostalgienet en beeldengeluid.nl

25 oktober 2006


Via een nieuwsbericht op ANP Pers Support n.a.v. een actie kwam ik zojuist terecht op NostalgieNet.

Errug leuk! In de nostalgie-videotheek kun je allemaal oude filmpjes bekijken. Of het nu gaat om de watersnoodramp of Vietnam: de beelden zijn gratis te bekijken. Je kunt ook kijken welke hoogtepunten er in het nieuws waren in je geboortejaar. Pik ik toch mooi weer even mee dat we sinds ’71 verplicht zijn om een autogordel te dragen.

Maar wat nog leuker is: de makers van de site hebben begrepen dat internet anno 2006 meer is dan eenrichtingsverkeer. Het is participatie en conversatie, integratie en presentatie. De gebruiker heeft dus ook een rol toebedeeld gekregen en krijgt ruimte om z’n verhaal te vertellen of om video’s in te zenden, die desgewenst gemixt kunnen worden met bestaande filmpjes, met behulp van de montagetool die gratis gedownload kan worden.
Oh ja: je kunt ook nog gratis ringtones downloaden, waaronder die van een stoomtram, direct naar je telefoon.

Welbeschouwd is deze site hartstikke 2.0, zonder daar ook maar enig moment over te pochen. De makers willen het verleden visualiseren en zijn daar goed in geslaagd.

En via het colofon belandde ik ook nog op de stijlvolle site van het Instituut voor Beeld en Geluid. Voordat je op de eigenlijke site komt, word je eerst nog geïnformeerd over de verhuizing naar een het stoere nieuwe gebouw. De virtuele rondleiding is zeer de moeite waard. Daar wil ik best eens naar toe met onze sectie!
De site zelf heeft ook enorm veel te bieden zie ik, maar dat bewaar ik nog even voor een regenachtige zondag. Die komen er vast nog genoeg de komende maanden….

@

4 Reacties

  1. ow, en laat ik nederland 4 niet vergeten. Daar mikken ze straks ook nog tig kanalen bij.

    beeld en geluid voldoende zou je zo denken….

  2. Nostalgie schreef:

    Heel leuk artikel!

Reageer