clear

zoeken

search

Features, not products: Google vreest verdwalen gebruikers maar blijft dienstenpakket uitbreiden

24 oktober 2006


De mensen bij Google beseffen zelf als geen ander dat veel gebruikers dreigen te verdwalen binnen de grote hoeveelheid diensten die zij aanbieden en zijn daarom het project ‘Features, not products‘ gestart.
Zulke projecten kunnen wij informatiebemiddelaars natuurlijk alleen maar toejuichen omdat het betere handvatten biedt om minder ervaren gebruikers de weg te wijzen in de informatiejungle anno 2006.

Vooralsnog blijft de hoeveelheid diensten echter nog groeien. Nu is de dienst Google Co-op weer gelanceerd. Ik wilde er vanochtend op het werk nog even over bloggen, nadat ik erover las op Resource Shelf maar kwam daar niet meer aan toe. Inmiddels zie ik in Ask dat anderen er al over hebben geschreven, zoals Rob. Henk van Ess schreef in mei 2006 al iets over de beta-versie van dit programma. Op Search Engine Watch lees je meer over de aanvankelijke verwarring die de beta-versie veroorzaakte bij de gebruikers.

Er is dus al veel informatie te vinden over Co-op en ik beperk mezelf er daarom maar toe om mezelf aan te sluiten bij Rob: het zou een mooie tool kunnen zijn voor bibliotheken en inlichtingenmedewerkers.
Ik heb een klein begin gemaakt voor een persoonlijke zoekmachine. Als ik paar mooie voorbeelden heb bekeken zal ik die tzt eens wat verder uitbreiden…

Feature of product, wat maakt het uit? Voorlopig hebben we er weer een service bij…

@

5 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    Bij de GO cursus internet zoeken voor gevorderen wordt iets soortgelijks behandeld. Heb toen (juni) een account aangemaakt bij //www.rollyo.com/ maar daarna ben ik het ook weer snel vergeten. Iets voor op het ‘to do’ lijstje dus bedankt voor de reminder.

    Enig zicht erop hoe deze Google feature zich verhoudt tot anderen die dit al aanbieden?

    D. (die net van de bibliotheek komt en jawel, ook daar was Dubbelspel niet meer te krijgen 🙁

  2. Hey,

    Ik heb zelf nog geen vergelijk gemaakt en gebruikte zulke diensten ook nauwelijks tot zover.
    Via genoemde sites kom je wel uitgebreidere beprekingen tegen!

  3. Danniëlle schreef:

    Geen tijd om uitgebreide besprekingen te lezen, wilde er makkelijk vanaf komen 🙂

    Ik kwam er overigens gisteravond per toeval achter dat mijn nieuwe favo browser Flock ook zoiets dergelijks aanbiedt. Zoeken in je favorieten! Dat is natuurlijk nog handiger dan het opstarten van weer een aparte site zoals die van Google of Rollyo. Weet nog niet precies hoe én of het goed werkt maar ik vind dit vooralsnog een handigere optie dan weer ergens je favorieten invoeren!
    Ik ga er eigenlijk ook vanuit dat in de toekomst iedere browser iets dergelijks gaat aanbieden…

  4. Ze kijken goed naar elkaar inderdaad….

    Maar wel een beetje pro-actief he?

    ^^

    Een echte IDM-kreet lol

    E

  5. Anoniem schreef:

    Oh vandaar, ben nog van de BDI generatie 🙂

    D.

Reageer