clear

zoeken

search

Rillingen van Google Maps Nederland

04 oktober 2006


Heus, ik heb me al heel vaak verdiept in de privacy-aspecten van computers, netwerken en zoekmachines. Ik weet alles van cookies, sniffers en stroke-loggers. Mijn kijk op dat hele gebeuren zou je bijna als paranoïde kunnen beschrijven. Maar het stuit me zelden tegen de borst: het is de prijs die je betaalt voor mooie diensten.

Daar ga ik nu dan ook maar niet verder op in. Neus maar in de blogarchieven rechtsboven voor achtergrondinformatie.

Maar net ging er toch even een rilling door mijn dondertje. Op Molblog las ik dat Google Maps vandaag ook een lokale variant is gestart voor Nederland. Dat zat er al lang aan te komen. Dat is precies waar Google de komende jaren geld mee wil verdienen (o.a.). Toevallig las ik net op de wc (altijd relaxed) een interessant gekopieerd artikel uit Fortune: ‘Chaos by design‘, over het beleid en bedrijfscultuur van Google, de achtergronden van hun strategie en de plannen voor de toekomst.

Maar Google Maps lokaal: dat is waar het straks allemaal om draait. Bij zulke aankondigingen wil ik altijd heel even kort spelen om iets nieuws uit te testen. Zo ook nu. Wat doe je dus, je klikt wat zaken in die je lokaal interesseren: pizzeria’s, stamkroegen, de bibliotheek, dat soort fantasierijke locaties. En jawel: ze duiken allemaal keurig op (m.u.v. mijn tweede huiskamer).

Zie ik ook het cafe waar ik jaren als pompbediende en allround pias heb gefungeerd en klik ik vervolgens op ‘routebeschrijving’. Naar de befaamde bar, vanaf….Middelburg.
En Maps gaat nog aan de slag ook! So far so good. Prima staaltje software wederom.

Ik kijk nog eens goed naar de map en zie een route lopen door de kaart die %^%$ eindigt op een meter of 50 van het huis waar ik me bevind. Waarschijnlijk de locatie waar het centrale kabelkastje van Zeelandnet voor dit huizenblok zich bevindt?

Gelukkig moet ik gauw weer verhuizen :-/

Noem me maar paranoïa. Ik krijg een heel vreemd gevoel als ik de digitale werkelijkheid zo gevisualiseerd zie. Nog wel een puntje van aandacht voor die codeknakkers: wil je me niet zo ver om laten lopen? Ik dacht even dat het gebaseerd was op autoverkeer, maar dan klopt het ook niet. Middelburg’s eenrichtingsverkeer-beleid: daar kan de beste Geek niet tegenop programmeren ^^

Maar spooky blijft het toch! Dit is een prima toepassing voor mensen die mensen zoeken. Vul de rest zelf maar in.

Frank Boeijen kan wel inpakken met zijn oude Kronenburg Park.

Ga die wereld uit
Eén seconde, en reis snel door die wereld uit
Ga die wereld uit
Eén seconde, en kijk goed rond in ons paradijs
En vraag niet naar de weg, want Google Maps wijst de weg wel…

@

6 Reacties

  1. En ook: Google literacy: //www.google.com/literacy/booksearch.html

    Ze gaan maar door.

    Is er eigenlijk nog iemand naar Frankfurt? Niks meer van gehoord.

  2. Enno schreef:

    Hoi Edwin,

    Blijft inderdaad indrukwekkend die Google Maps. Helaas niet echt verbaasd dat zoeken op het woord bibliotheek niets oplevert!

  3. Maar die krijg je toch keurig als ‘bibliotheek middelburg’ intikt?

    De gegevens in Maps zijn gebaseerd op data van de Kamer van Koophandel, las ik ergens.

    Maar leuk blijft het inderdaad. Tomttom kan straks ook wel inpakken…

    Edwin

  4. Trouwens nog een leuke aanvulling:

    Op //www.quikmaps.com/new kun je een map allerlei iconen meegeven en dan de code integreren in je site. Leuk!

  5. Anoniem schreef:

    Sinds 12 september kun je al satellietfoto’s op straatnivo opzoeken bij Picsfromspace, lookup your place by address te vinden op //www.walweb.nl/picsfromspace.

Reageer