clear

zoeken

search

Online videobewerking met Jumpcut

02 oktober 2006


Internet Video blijft het uitstekend doen. Het aantal bezoekers van videosites blijft toenemen. Volgens een artikel op BBC News, gebaseerd op Nielsen/NetRatings, trokken Youtube, Google Video, My Space Video en MSN Video respectievelijk 34, 13.5, 17.9 en 12 miljoen bezoekers in de maand augustus.
Op de populariteit van het visuele wordt vervolgens flink ingehaakt door ondernemingen die hun graantje mee willen pikken. Volkomen begrijpelijk maar er schieten zoveel namen voorbij dat het je af en toe een beetje duizelt.

Nu ben ik zelf nog niet zo heel actief als het gaat om video (een mens kan zich tenslotte niet bezig houden met alles wat leuk is) maar ik heb vanavond toch snel een online tool toegevoegd aan Connotea: Jumpcut. Met Jumpcut kun je in een handomdraai video’s- tot 50 mb- bewerken via een interface die er mag zijn. Het programma wijst zich vanzelf maar als je er niet uitkomt is er ook een instructiefilmpje waar je jezelf direct op uit kunt leven.

We vonden het Aladinfilmpje wat lang in de Zeeuwse Bibliotheek. Kunnen we er met deze tool mooi in snijden, of eigen foto’s aan toevoegen. Prachtig!

Ik kan goed begrijpen dat Yahoo Jumpcut onlangs heeft ingelijfd.

De afbeelding is van Montana Raven. Bijna net zo mooi als de foto’s van collega Juul, die een prachtige ode brengt aan onze Oosterschelde…

Reageer