clear

zoeken

search

Een toolbar voor zbdigitaal

16 september 2006


Wat kan ik toch blij worden van de rijkdom aan mooie gratis software op het web. Of het nu freeware is, open source programma’s of illegale handel: ik geniet keer op keer weer van programmaatjes die je kunt gebruiken voor allerlei toepassingen zonder dat je ook maar het minste hoeft te weten van programmeren en alles wat daarmee samenhangt.

Ruim een maand geleden postte Moqub over de gratis toolbar van EffectiveBrand. Ik kwam er nu pas aan toe om er eens een beetje mee te spelen. In precies een half uurtje heb ik een toolbar gemaakt met daarin een rss-reader voor het blog, verwijzingen naar de digitale collecties van de ZB, een berichtenservice, de weersverwachting en een muzieksite. Ik kon er ook direct een radio aan toevoegen en nog veel meer, maar ik vond het wel even goed zo. Later wil ik er nog wel eens goed voor gaan zitten. Het lijkt me hartstikke leuk als we een mooie toolbar voor de Zeeuwse Bibliotheek maken en die aanbieden via onze site. Als je een goede maakt, zoals men al deed in Overijssel en Groningen (zij gebruikten wel andere software), kunnen gebruikers er veel plezier aan beleven.
En het is sowieso altijd leuk om je bezoekers kadootjes te geven. Mensen zijn immers dol op kadootjes.

Ja toch? Niet dan? Nou dan!

Je kunt de toolbar hier downloaden. Check it out!

@

3 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Die pop-up killer is wel erg irri! Ook als je aangeeft dat hij pop ups van een bepaalde site altijd moet toestaan (bijv. gmail inbox) blokkeert hij de volgende keer weer.

    Groet,

    Henk

Reageer