clear

zoeken

search

Dorks en vertrouwelijke informatie in zoekmachines

07 september 2006


Ik had gehoopt even snel de RSS naar status ‘read’ te kunnen klikken maar ik bleef op een van de eerste al hangen, en wel op die van Cybernet News, over het googlen op vertrouwelijke informatie, door gebruik van handige zoekcommando’s.

En met wat doorklikken langs rommelige sites, beland je zo bij traag ladende Johnny, die nog wel meer trucjes kent voor Google. Niets illegaals. Hij maakt alleen gebruik van het zoeksysteem. Een paar van die trucjes zijn gedocumenteerd in een gids. (PDF).

Googledorks noemt hij het. Als je op die term zoekt vind je nog wel meer informatie. Over rondzwervende wachtwoorden en discussies hierover op voelspriet, van twee jaar geleden.

Ik weet dat er veel kan maar kom zo weinig toe aan dit soort zaken. En hoewel het zou moeten leiden tot enige verontrusting, maakt het bij mij doorgaans een soort zoek-adrenaline los….

En als ik een leuk plaatje zoek in google stuit ik opeens onderaan de pagina op deze mededeling:

“Als reactie op een klacht die we hebben ontvangen in het kader van de Amerikaanse DMCA (Digital Millennium Copyright Act), hebben we 1 resulta(a)t(en) van de pagina verwijderd. Indien gewenst, kunt u op ChillingEffects.org de DMCA-klacht lezen op basis waarvan de resultaten zijn verwijderd.”

Daar krijgt een mens honger van, ik ga eten!

A la prochaine…..

@

3 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Leuk plaatje, waar heb ik dat eerder gezien?

    D.

  2. Uhm, in een gereedschapsvisioen?

  3. Anoniem schreef:

    Cd kast geloof ik 🙂

Reageer