clear

zoeken

search

Zoeken: de een wordt er rijk van, de ander verdrietig

28 augustus 2006


Don’t be evil‘, is het motto van Google maar over rijk worden hebben ze nooit iets gezegd. Als de grote jongens een paar aandelen verkopen is dat meteen goed voor honderden miljoenen euri. En nu lees je overal dat de zoekgigant zoveel doekoe genereert dat ze door de belastingdienst als beleggingsmaatschappij beschouwd kunnen worden. Allemachtig. En dat met ondernemen in zoeken…

Maar nu ‘iets technisch’, waar ik persoonlijk een beetje verdrietig van word:

Ondertussen test ik met deze post even wat er mis is met mijn relatie met Technorati. Sinds een dag of 18 indexeert deze blogzoekmachine mijn blogje niet meer en dat stoort me natuurlijk mateloos. Het enige dat ik zelf kan bedenken is het feit dat ik gebruik maak van tags, sinds die tijd. Dus dat laat ik in deze post even achterwege. En maar pingen…vooralsnog echter zonder resultaat.
En als ik dan mijn HTML laat controleren door het W3-consortium trek ik behoorlijk wit weg. Heb geen flauw idee hoe ik al die foutmeldingen kan corrigeren zonder dat de opmaak in een puinzooi verandert. Iemand tips in deze?
Wat ik er vooral onbegrijpelijk aan vind, is dat de HTML in bijna alle gevallen wordt gegenereerd door Blogger en andere software. Waarom is dat dan niet gewoon netjes? En waarom leest Technorati de posts niet maar Netvibes bijvoorbeeld wel? En mijn feed is ook al niet correct zie ik nu. Goeroes: wat gaat hier mis? De gouden tip wordt beloond met een hele brede glimlach!

@

10 Reacties

  1. Danniëlle schreef:

    Niet verdrietig worden, het is maar een weblog 🙂 En misschien een kleine troost, die van mij krijgt bij W3 maar liefst 24 foutmeldingen, who cares? Weet ook niet hoe ik het moet oplossen maar ben wel benieuwd wie uiteindelijk die brede glimlacht krijgt…

  2. Dat is ook weer zo!

    Maar hoewel ik verre van perfectionistisch ben heb ik wel graag dat alles werkt zoals het hoort…

    Je hoort ervan. Of niet…

    E

  3. Wow!ter schreef:

    Ik liep op een gegeven moment tegen problemen aan wanneer ik in Word een stukje had geschreven en dat via copy en paste in WSIWYG editting mode van blogger paste.
    Blijkt dat er in de html dan wel heel veel troep meekomt die elkders niet geblieft wordt. Ik gebruik daarom meestal de html mode zadat ik de code zie die gegegenereerd wordt.
    De standaars atom feed van blogger, is inderdaad oud. Maar de meeste programma’s werken daar wel mee. Met de upgrade naar de nieuwe blogger (waar jij en ik nog niet naar toe zijn) wordt er ook een modernere atom feed gegeven.

  4. Wow!ter schreef:

    Misschien nog een tip. ik gebruik pingoat, die werkt wel makkelijk. Misschien dat die Technorati voor je kan wakker schudden.

  5. robert schreef:

    Van die foutcodes van het W3C trek ik me nooit zoveel aan. Iets wat ik heb geleerd met HTML is dat er vele wegen naar Rome leiden. En van die vele wegen, leiden er diverse je goed en snel naar je eindbestemming.

    Van technorati en feeds heb ik helaas geen kennis, dus blijft mijn commentaar beperkt tot de HTML-dinges 🙂

    Groet

  6. Bedankt voor de reacties. Word gebruik ik ook niet meer voor knippen en plakken, dat geeft inderdaad problemen: de platte tekst van kladblok dan weer niet. Pingoat heb ik uitgeprobeerd. Ik ben benieuwd!

    Edwin

  7. Anoniem schreef:

    Lang leve teksteditor of kladblok, zie ook topic over Word en Writely 🙂

    Nadat blogspot vanochtend plat lag krijg ik overigens nu in Bloglines bij alle blogspot sites een waarschuwing dat de feed niet meer correct is (dmv [!]. Misschien liggen die fouten dus wel helemaal niet aan jou maar aan blogspot én de omzetting naar die nieuwe versie wellicht? Het heeft bij web-log ook even geduurd voordat alle feeds weer correct werden weergegeven nadat ze overschakeld waren naar Typepad maar het is wel iets om even in de gaten te houden. Of werkt bij Netvibes nog steeds alles correct? Eigenlijk weet ik het antwoord op die laatste vraag al 🙂

    D.

  8. Ik heb nog geen tijd gehad voor de rss vandaag. Zal straks eens een poging wagen 🙂
    Maar ik heb idd alle vertrouwen in mijn heerlijke flexibele netvibes 🙂

    E

  9. Wow!ter schreef:

    Je probleem is nog steeds niet opglost zag ik. Al 22 dagen geen post volgens Technorati.

  10. Ja ik begrijp er niets van. Misschien heeft het ook te maken met een bepaald java-scriptje ofzo.

    Zie dat ik opeens ook slecht in ask zit, op trefwoorden. Ben voor wat betreft tags ook maar weer overgestapt op Nederlandse, wellicht scheelt dat ook.

    Heb ook een mail naar Technorati gestuurd maar vooralsnog geen reactie. Ik vrees met vreze dat ik zelf zal moeten gaan graven. Even geen tijd voor helaas :-/

    Edwin

Reageer