clear

zoeken

search

Anders zoeken naar muziek met Musiclens

18 juli 2006


We hadden al de prachtige sites LastFM en Pandora (waar ik al eerder over schreef en die nu ook de uitgebreide toevoeging ‘Backstage‘ hebben, met biografische/discografische informatie over de artiesten).
Met deze sites kun je niet alleen zoeken naar muziek: op basis van jouw keuzes en instellingen krijg je ook een aanbod gepresenteerd dat aansluit op jouw profiel. Dat werkt vaak erg goed!

Nieuw in deze hoek is het Duitse Musiclens. Het leuke aan dit programma is dat je een soort mengpaneel in beeld krijgt waarmee je je persoonlijke voorkeuren kunt aangeven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de stemming verdrietig en boos, beetje donker kleurtje, periode jaren 90, met mannelijke toon, vocaal enz. Ik schoof mezelf zo naar Life of Agony in ieder geval en aangezien Musiclens “in tune” met me is lijkt dat me een gemoedstoestand om te snipperen, wat ik je brom.

Dit alles zal echter moeten wijken voor de glimlach die bij mijn baliedienst van vanmiddag hoort. Niks snipperen, kortom! Schuiven met die knoppen tot het vrolijkere werk eruit komt dan maar. Lijkt me ook niet al te lastig.

@

Update: nu we het toch over muziek hebben: op Cybernet kwam ik een positieve review tegen van het programma TagScanner, dat inderdaad geweldig is. Het programma stelt je in staat om labels aan je mp3-verzameling te hangen, die je anders handmatig zou moeten toevoegen. Het programma heeft ook een Nederlandse uitvoering (die optie verschijnt bij de installatie). Je kunt nog veel meer met deze software en op digimuziek lees ik dat er ook nog een paar goede alternatieven zijn. Dit is mooie freeware voor iedereen die digitaal muziek verzamelt en de collectie graag geordend ziet.

4 Reacties

  1. Anoniem schreef:

    Hoi Ed,
    Misschien kan je zo zien vanwaar ik je blog lees?
    Groetjes,
    Sas

  2. Ha Sas!

    Ik kan nu in ieder geval zien wanneer er mensen van het ROC kijken. Jullie keren geregeld terug in ieder geval. Da’s fijn om te weten!

    @je

  3. Anoniem schreef:

    Bedankt voor de links, Ed !

    Altijd leuk om te zien dat gevoel
    voor muziek omgezet wordt in daden..

    Carpe Rosam … en zet ‘m op je
    hoed, dan ben je morgen weer het mannetje..

    Kom anders maar snel dat biertje doen..

    Sjamp

Reageer