clear

zoeken

search

Respect voor Delft: de mooie site van DOK

14 juli 2006


Soms is het lekker om de rss even te laten voor wat het is en ouderwets te surfen. Het was al lang geleden dat ik een kijkje had genomen op de site van de bibliotheek Delft, die zijn gefuseerd met het lokale kunstcentrum en de discotheek in die stad.
De fusie heeft geresulteerd in een gezamenlijke website, DOK, de wereld te leen.

Die website is een applaus waard, vind ik. Ze doen daar al veel dingen waar anderen het doorgaans alleen maar over hebben. Voor innovatie hoef je dus niet helemaal door te klikken naar Denver of Ann Arbor, dichter bij huis is het ook gewoon te vinden!

De site bevat veel eigentijdse ingangen en wordt nergens onoverzichtelijk of onlogisch in de navigatie, integendeel. In een centraal blok worden aanwinsten op fraaie wijze gepresenteerd, wordt je op de hoogte gebracht van het laatste nieuws en kun je direct je vragen kwijt.
Daarnaast vind je direct een verwijzing naar een fraai blog, zijn er podcasts en videocasts te vinden en vanzelfsprekend beschikt de site over RSS. Je kunt regelmatig chatten met inlichtingenmedewerkers, de bibliotheek beschikt over een account bij MSN en met wat doorklikken zie je dat DOK ook present is in Hyves.

Natuurlijk zijn er ook nog wel punten die verbetering behoeven: zo zou ik graag door het kunstaanbod scrollen en wat meer willen lezen over de historie van de organisatie en de site. En ik mis nog wel een achterdeurtje naar de ‘oude klassieke wereld’ (al weet ik zelf niet precies wat ik daarmee bedoel).

Maar dit is een klasse-site: ze zijn hun tijd vooruit. Uhm correctie… Ze zijn bij de tijd. Ze doen het goed. Ze doen het uitstekend. Petje af!

@

5 Reacties

  1. Henk schreef:

    Als je op de link klikt verschijnt: Fatal error: Call to undefined function: getgallerijbyjoinedtablename() in /opt/guide/www.dok.info/HTML/includes/home.inc.php on line 19

  2. Welke link henk?

    Hier doet alles het gewoon. Ik zag op de site wel dat ze firefox aanbevelen daar. Misschien is dat het? ^^

    Ed

  3. Henk schreef:

    Nu bij de balie gaat ‘t beter (IE). Wanneer kom je een keer pimpen?

  4. Wow!ter schreef:

    Edwin vergeet de fotostream op Flickr niet te noemen //www.flickr.com/photos/39841872@N00/

    WoW! Wat een Wereldbibliotheek

  5. Ook de moeite inderdaad.
    Those hipsters!

    E

Reageer